Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Collberg straffade Linköping

Frölunda gick som segrare ur fredagens match.
1 av 2

Frölunda gick som segrare ur fredagens match.

Scanpix Sweden / Stefan Jerrevang

Matchen avgjordes på straffar.
2 av 2

Matchen avgjordes på straffar.

Scanpix Sweden / Stefan Jerrevang

Sport | 18/01/2013 21:54

Sebastian Collberg var den enda som satte pucken i målet när matchen skulle avgöras på straffar. Det blev hans andra straffmål i fredagens match.

Det skulle inte dröja länge innan det började hända saker i fredagkvällens elitseriematch mellan Linköping och Frölunda.

Redan efter 2,40 sekunder spelade Pär Arlbrandt fram pucken till Carl Söderberg som smög in 1-0 till hemmalaget, Linköping. 

Men den första perioden var händelserik - och efter bara 7 spelade minuter hade Frölunda både kvitterat och utökat. Bortalagets första mål gjordes av Magnus Kahnberg efter 5,03. Det andra målet satte Sebastian Collberg på straff.

Missade öppet mål

Linköpings Pär Arlbrandt skulle få pucken serverad framför mål i matchens andra period, men någon kvittering blev det inte.

I stället sköt Arlbrandt, som låg fyra i poängligan innan fredagens matcher, utanför det halvöppna målet. 

Ytterligare en chans kom för Linköping när Frölunda fick två utvisningar mot sig. Trots två man mer gick Frölunda ut som ledare ur den andra perioden. 

Straffar

Efter bara 46 sekunders spel kom hemmalagets välförtjänta kvittering genom Pär Arlbrandt, som fick sin revansch. 

Cirka två minuter därefter satte Frölundas Joel Lundqvist 2-3. 

Men det var inte över än. LHC:s Magnus Johansson gjorde 3-3 och efter ett mållöst sudden death gick matchen vidare till straffar. 

Sebastian Collberg var den enda straffskytten som satte pucken i mål och fredagens match slutade med en vinst till Frölunda.