Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mästarna Brynäs föll mot Frölunda

Brynäs har släppt in näst flest mål i hela serien. I kväll kom ytterligare fem.
1 av 2

Brynäs har släppt in näst flest mål i hela serien. I kväll kom ytterligare fem.

Mats Åstrand/SCANPIX SWEDEN

17 insläppta mål på de senaste tre hemmamatcherna är för dåligt.
2 av 2

17 insläppta mål på de senaste tre hemmamatcherna är för dåligt.

Mats Åstrand/SCANPIX SWEDEN

Sport | 24/01/2013 21:53

Regerande mästarna Brynäs fick inte försvarsspelet att stämma och föll mot Frölunda med 5-2. "Jag är otroligt besviken", säger tränaren Tommy Jonsson.

GÄVLE. Förra säsongen krossade Brynäs allt motstånd och tog hem SM-guldet. Men årets säsong har varit allt tyngre. 

Gävlelaget har haft problem med försvarsspelet och är det lag som släppt in flest mål (122) i serien bortsett från nästjumbon Rögle. Och i kvällens match mot Frölunda var det just försvaret som spökade. Frölunda ledde matchen igenom och kunde till slut vinna med 5-2 i Läkerol Arena.

"Jag har inget bra svar här och nu"

JVM-spelaren Sebastian Collberg är i storform och satte 4-2-målet bakom Johan "Honken" Holmqvist som har det tungt just nu. Brynäs har släppt in 17 mål de tre senaste hemmamatcherna. Tränaren Tommy Jonsson har dock inte svar på varför det går så dåligt på hemmaplan.

– I min värld har man inte dålig inställning på den här nivån. Vi får ta med oss det här nu och analysera vad det var som gjorde att det såg som det gjorde i kväll. Jag har inget bra svar här och nu, säger han till C More.

Rögle vann hemma mot Linköping

Förlusten innebär att Brynäs tvingas titta nedåt i tabellen. Man har visserligen 15 poängs försprång upp till AIK på nionde plats, men vänder inte formsvackan snart kan det avståndet krympa avsevärt.

I den absoluta bottenstriden föll Timrå tungt borta mot Färjestad. Timrå kämpade och slet hela matchen och hade 3-3 med bara 34 sekunder kvar att spela. Då gjorde Marcus Paulsson 4-3 i powerplay.

I Ängelholm var det gladare miner. Rögle vann mot Linköping med 3-2 efter straffar. Det gör att man för första gången på länge lämnar ifrån sig sistaplatsen till Timrå. Rögle har nu endast sju poäng upp till Växjö.