Luleå-stjärna äntligen tillbaka

Luleås center Tommi Miettinen gör comeback mot Färjestad i kväll.


Luleå Hockey har saknat sin finske center Tommi Miettinen i två månader på grund av en knäskada. I kväll går har rakt in i förstafemman då Luleå tar emot Färjestad.

– Det blir ingen mjukstart, direkt. Men Tommi har sett grymt bra ut på träningarna, säger tränaren Roger Rönnberg.

Den 33-årige Miettinen går in med Lubos Bartecko och Martin Chabada, medan Viktor Lindgren skickas till tredjefemman. Men kedjorna kan komma att ändras.

– Tommi är en bra spelare som är viktigt för oss. Vi får se under matchens gång hur det ser ut, säger Rönnberg till NSD.

Miettinen har i år gjort 17 matcher och producerat tre mål och 13 assist.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stina Nilsson byter sport – lägger av med skidskyttet

VAR-domare anklagades av PL-klubb - ska döma EM

Uefa ger VAR-domaren Stuart Attwell grönt ljus att döma EM i Tyskland i sommar. Detta efter att Attwell anklagats för att döma emot Nottingham Forest i matchen mot Everton.

Förlorade benet i Hamas attack – ska spela EM

2 timmar sedan
När Hamas attackerade en musikfestival den 7 oktober förlorade Ben Binyamin sitt högra ben. Nu ska han vara med i EM för amputerade fotbollsspelare. Jag trodde aldrig att jag skulle spela fotboll igen, säger han.

Apple nära rättigheterna till nya klubblags-VM

2 timmar sedan
Teknikjätten Apple ska vara nära ett avtal med Fifa om TV-rättigheterna till nästa års klubblags-VM, enligt New York Times.

Svensken återupptog karriären – hos CL-mästaren

2 timmar sedan
Från målvaktstränare i Alingsås – till målvakt hos Champions League-mästaren Magdeburg. Mikael Aggefors, 39, är tillbaka i hetluften igen.

Nyberg klar som domare i fotbolls-EM

2 timmar sedan
Herrlandslaget tog sig inte till fotbolls-EM i sommar, men en svensk domartrio får i alla fall göra resan till Tyskland. 35-årige huvuddomaren Glenn Nyberg är tillsammans med sina assisterande domare Andreas Söderkvist och Mahbod Beigi uttagna till EM, som inleds den 14 juni, skriver Aftonbladet.