Rond tre mellan HV71 och Färjestad

HV71 och Färjestad har varsin vinst med 4-1 i bagaget. Senaste matchen vann Färjestad på hemmaplan. SM-finalen i ishockey är i eftermiddag tillbaka i Jönköping på Kinnarps arena.

Veteranerna Jörgen Jönsson och Peter Nordström lade grunden till Färjestads seger i fredags. Men ska det bli en vinst på bortaplan måste fler spelare än de i tredjefemman kliva fram, man kan inte lägga allt sitt hopp till åldermännen som tillsammans har 70 år bakom sig.

Den andra punkten där det haltar för FBK är powerplayspelet. Sammanlagt under de två finalmatcherna har man spelat 20 minuters powerplay utan att göra ett enda mål. På så sätt vinner man ingen SM-final. Viktigt är också att hålla pressen uppe på målvakten Stefan Liv. En Liv med flyt och självförtroende kan stoppa det mesta.

För HV71 gäller det att fortsätta utnyttja de misstag som FBK gör, hitta spelglädjen som tidigare präglat laget, våga göra det där lilla extra, och prestera lika bra i powerplay som man gör i boxplay.

Den kalldusch som mötte vinsttippade FBK i onsdagens match byttes ut till en varm i fredags. Vilket lag som har favoritskapet i dagens match torde vara jämnt skägg, men matchen är viktig för HV71 eftersom de kommande två drabbningarna ska spelas i Karlstad.

Skadeläget i lagen:

Färjestads Dick Axelsson som varit handskadad länge tränade i morse och kan vara tillbaka på isen under veckan enligt Värmlands Folkblad. Arto Laatikainen som drabbades av en hjärnskakning för två veckor sedan tränade fullt i går och kommer spela i dag.

– Det ska bli roligt att få spela, det är så mycket lättare än att sitta på läktaren, säger han till Värmlands Folkblad.

I HV71 är lagkapten Johan Davidsson tillbaka på isen, besked lämnades precis innan matchen. Var han har varit skadad? Det berättar han inte för då kan han vara säker på att FBK tacklar extra hårt just på det stället. Långtidsskadade sedan tidigare är Jan Hrdina, Johan Halvardsson, David Fredriksson och David Petrasek.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!