Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

HV71 har hittat mästarformen

Sport | 09/10/2008 21:36

Öste in mål mot stackars Modo.

Frågan var om HV71-spelarna skulle vara tunga i benen borta mot Modo på torsdagen, efter att ha spelat i Champions League bara ett dygn tidigare.

Svaret blev en rejäl överkörning av Modo.

HV71 var piggare än ett "utvilat" Modo och vann rättvist med 5-1.

– Jag är väldigt stolt över hur vi kommer ut efter gårdagen, och gör en så pass fin match. Att vi kan mobilisera oss igen och vara så här pigga, sade HV-tränaren Kent Johansson.

Ändå fick Modo en riktig kanonstart. Redan efter 41 sekunder petade Per Svartvadet in 1-0 bakom Andreas Andersson, som gjorde sin första match för säsongen. Andersson och HV 71 spelade dock upp sig och efter att gästerna vänt till 2-1 på två minuter i mitten av perioden var det egentligen inget snack om vilket lag som skulle vara tre poäng rikare vid slutsignalen.

HV var flera snäpp bättre än Modo i både intensitet och skärpa. Den förväntade segheten hos Jönköpingslaget, efter matchen mot Bern, dök aldrig upp.

– Vi pratade inte om att vi skulle vara trötta, utan tog den här matchen som en utmaning. Vi fick en dålig start, men kom tillbaka och spelade oerhört disciplinerat, sade Kent Johansson.

Modotränaren Harri Rindell var även han imponerad av HV71:

– De spelade moget matchen igenom och var helt enkelt bättre än oss. Vi trodde kanske någonstans att det var vår match när vi fick 1-0, men det blev ju långt ifrån så, säger han till TT.

Modo hade ett gyllene läge att komma igen vid ställningen 1-3 när laget spelade fyra minuter i numerärt överläge - varav två i spel fem mot tre - efter ett bråk som slutade med två matchstraff (Per Svartvadet och Nichlas Torp).

Men hemmaspelarnas avslut var för tama, samtidigt som Andreas Andersson var säkerheten själv i HV-målet.

– Power play-spelet var ängsligt och det smittade av sig på fem mot fem-spelet. Jag tror inte vi lyckades med två passningar i rad någon gång, sade Harri Rindell.

Slutresultatet 5-1 i HV71:s favör är ingenting att säga om. Bortalaget gjorde bland annat tre snygga mål i numerärt överläge, och gästernas samtliga fem mål var i princip otagbara för Modomålvakten Karol Krizan.

Kedjan med Teemu Laine, Johan Davidsson och Jukka Voutilainen klart bäst på planen, men HV var överlag bra.

Modospelarna får däremot bakläxa.

Skrivet av: