Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Sent mål frälste Linköping

Sport | 09/10/2008 21:42

Två mål i slutet av matchen frälste Linköping i bortamatchen mot Färjestad.

Tre matcher på fyra dagar inklusive en tung flygresa till och från Prag för match i Hockey champions league.

Elitseriemötet mellan Färjestad och Linköping i kväll slutade 0-2. Matchen såg ut att bli mållös under ordinarie tid och gå till förlängning. Men när matchuret visade 57.35 slog Linköpings Jan Hlavac in pucken i Färjestadsmålet. Knappt en minut senare slog Patrik Zackrissson in pucken i tom bur och gästerna kunde lämna planen med tre friska poäng.

– Det är bara mentalt vi är trötta, säger tränaren Slavomir Lener.

Linköping har haft ett hektiskt schema.

I matchinledningen mot Färjestad, som fått vila sedan i lördags, märktes emellertid inte det.

– Tack vare att vi spelat så mycket var det lättare för oss att starta matchen. Vi spelade kompakt i försvarsspelet och var hyfsade framåt, tycker Lener.

Några mål tillverkade dock inte laget inledningsvis.

Fast när Färjestad fortsätter att visa upp en skrämmande ineffektivitet spelade det ingen roll. Hemmalaget vann skotten med 35-19.

Men förlorade matchen med 0-3.

Låt vara att bortalagets två sista mål, av Patrik Zackrisson och Niklas Persson, kom sedan Färjestad plockat ut målvakten Reinhard Divis i jakt på kvittering respektive reducering.

– Så länge vi skapar chanser är jag inte orolig. Tyvärr har vi för tillfället inte den kylan vi borde ha och visst är det frustrerande att vi inte gör några mål, säger Färjestads tränare Tommy Samuelsson som basar för elitseriens målsnålaste och mest ineffektiva lag för tillfället.

Linköpings vassa tjecker Jan Hlavac och Miroslav Hlinka gjorde det enda målet på Reinhard Divis. Hlinka tog sig förbi Dominik Granak och spelade pucken snett inåt bakåt till Hlavac som klippte till direkt efter 17.36 i tredje perioden. Publiken fick vänta länge på ett mål, och när det väl kom blev det dödstyst i en långt ifrån fullsatt arena.

Efter matchen buades hemmaspelarna ut av den krävande publiken.

– De vill att vi ska vinna hockeymatcher även om det inte ser särskilt bra ut, det är därför de kommer hit. Publiken har höga krav men det har vi på oss själva också, säger Samuelsson som var förstående till publikreaktionen.

Desto nöjdare såg Slavomir Lener ut att vara. Med rätta.

– Vi hade tålamod och det gav resultat. Det var en tuff match, säger Lener.

Eftersom Brynäs förlorade mot Skellefteå tog Linköping över serieledningen i elitserien tack vare segern. Laget har en poäng tillgodo på Gävlelaget med en match mer spelad.

Skrivet av: