Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Minns du VM 2008?

Sport | 23/04/2009 19:03

Rysslands första finalseger på 15 år.

Minns du ishockey-VM i Quebec och Halifax 2008?

Ryssland vann finalen mot Kanada efter en klassisk upphämtning och tog sitt första guld på 15 år. Resultatet skrevs till 4-5 efter tilläggsperiod. Detta på hemmaplan. För Kanada. Det var inte riktigt vad den stolta hockeynationen hade planerat.

Mest sugna på revansch i år måste alltså Kanada vara, tätt följda av Sverige som bara representerades i finalen av ett svenskt domarpar.

I gruppspelet slog Tre Kronor först Vitryssland med nöd och näppe, sedan visade man vad man kunde mot Frankrike och vann med hela 9-0. Men i sista matchen fick man stryk av Schweiz, 2-4, och slutade därmed tvåa i gruppen.

I mellangruppspelet utklassade man Danmark, förlorade mot Ryssland med bara fem ynka sekunder kvar och vann mot Tjeckien efter mål i tom bur. Genom detta kvalificerade Tre Kronor sig för kvartsfinal.

Där mötte man Tjeckien igen och vann ännu en gång. I semifinalen var det dock stopp. Sverige förlorade snöpligt mot Kanada i första tilläggsperioden och blev sedan nollade i bronsmatchen mot Finland.

Skrivet av: