Matthew Mitcham, 24, simhopp - Australien.
Mitcham är en av de bästa i det han gör och han har vunnit väldigt många stora tävlingar. Han har faktiskt även plockat ett OS-guld, 2008, och blev då den förste australiensare att kamma ett guld i den grenen sed
1 av 14
Matthew Mitcham, 24, simhopp - Australien. Mitcham är en av de bästa i det han gör och han har vunnit väldigt många stora tävlingar. Han har faktiskt även plockat ett OS-guld, 2008, och blev då den förste australiensare att kamma ett guld i den grenen sed
Maartje Paumen, 33, landhockey - Holland.
Är en av sportens bästa lirare - och är även homosexuell.
2 av 14
Maartje Paumen, 33, landhockey - Holland. Är en av sportens bästa lirare - och är även homosexuell. - Foto: 2009 Getty Images
Marilyn Agliotti, 33, landhockey - Holland.
Men Paumen är inte ensam om att vara öppet homosexuell i det holländska landhockeylandslaget. Även lagkamraten Mailyn Agliotti har kommit ut.
3 av 14
Marilyn Agliotti, 33, landhockey - Holland. Men Paumen är inte ensam om att vara öppet homosexuell i det holländska landhockeylandslaget. Även lagkamraten Mailyn Agliotti har kommit ut. - Foto: 2009 Getty Images
Natalie Cook, 37, strandvolleyboll - Australien.
Cook är en av de största och har vunnit OS-brons 1996 och guld 2000. Hon är dessutom gift med kanadensaren Sarah Maxwell.
4 av 14
Natalie Cook, 37, strandvolleyboll - Australien. Cook är en av de största och har vunnit OS-brons 1996 och guld 2000. Hon är dessutom gift med kanadensaren Sarah Maxwell.
Edward Gal, 42, dressyr - Holland.
Gal har vunnit ett flertal medaljer och kommer vara att med och kriga om medaljerna den här sommaren. Han är sedan länge tillsammans med Hans Peter Minderhoud, som också är från Holland.
5 av 14
Edward Gal, 42, dressyr - Holland. Gal har vunnit ett flertal medaljer och kommer vara att med och kriga om medaljerna den här sommaren. Han är sedan länge tillsammans med Hans Peter Minderhoud, som också är från Holland.
Seimone Augustus, 28, basket - USA.
Augustus har bland annat vunnit WNBA och nått enorma framgångar. Hon är förlovad och kommer snart att gifta sig med flickvännen LaTaya Varner.
6 av 14
Seimone Augustus, 28, basket - USA. Augustus har bland annat vunnit WNBA och nått enorma framgångar. Hon är förlovad och kommer snart att gifta sig med flickvännen LaTaya Varner.
Megan Rapoine, 27, fotboll - USA.
Rapoine var en del av landslaget som nästan vann VM-guld 2011. Hon kom ut så sent som för en månad sedan, då hon berättade att hon varit ihop med en annan kvinnlig fotbollsspelare i tre år.
7 av 14
Megan Rapoine, 27, fotboll - USA. Rapoine var en del av landslaget som nästan vann VM-guld 2011. Hon kom ut så sent som för en månad sedan, då hon berättade att hon varit ihop med en annan kvinnlig fotbollsspelare i tre år.
Jessica Harrison, 35, triathlon - Frankrike.
Harrison är född och uppvuxen i England, men flyttade till Frankrike för att kunna delta i OS, vilket hon dessutom gjorde 2008. Hon dejtar Carole Péon.
8 av 14
Jessica Harrison, 35, triathlon - Frankrike. Harrison är född och uppvuxen i England, men flyttade till Frankrike för att kunna delta i OS, vilket hon dessutom gjorde 2008. Hon dejtar Carole Péon. - Foto: 2012 Getty Images
Carole Péon, 33, triathlon - Frankrike.
Här är Jessica Harrisons flickvän.
9 av 14
Carole Péon, 33, triathlon - Frankrike. Här är Jessica Harrisons flickvän.
Jessica Landström, 27, fotboll - Sverige.
Jessica Landström gör sitt första OS i sommar. Hon är sedan länge tillsammans och även sambo med flickvännen Sara.
10 av 14
Jessica Landström, 27, fotboll - Sverige. Jessica Landström gör sitt första OS i sommar. Hon är sedan länge tillsammans och även sambo med flickvännen Sara.
Imke Duplitzer, 36, fäktning - Tyskland.
Duplitzer var en del av landslaget som vann OS-silver 2004.
11 av 14
Imke Duplitzer, 36, fäktning - Tyskland. Duplitzer var en del av landslaget som vann OS-silver 2004.
Lisa Raymond, 38, tennis - USA.
Raymond är en av världens bästa tennisspelare när det gäller dubbel.
12 av 14
Lisa Raymond, 38, tennis - USA. Raymond är en av världens bästa tennisspelare när det gäller dubbel. - Foto: Kirsty Wigglesworth
Judith Arndt, 35, cykling - Tyskland.
Arndt har vunnit två OS-medaljer tidigare, ett brons 2000 och ett silver 2004. Hon har dessutom vunnit massvis med andra internationella medaljer och har varit tillsammans med sin partner Petra i över 15 år.
13 av 14
Judith Arndt, 35, cykling - Tyskland. Arndt har vunnit två OS-medaljer tidigare, ett brons 2000 och ett silver 2004. Hon har dessutom vunnit massvis med andra internationella medaljer och har varit tillsammans med sin partner Petra i över 15 år. - Foto: PETER DEJONG
Alexandra Lacrabére, 25, handboll - Frankrike.
Lacrabére kommer att göra sitt första OS nu i sommar. Hon kom ut i tidningen Hand Action i november.
14 av 14
Alexandra Lacrabére, 25, handboll - Frankrike. Lacrabére kommer att göra sitt första OS nu i sommar. Hon kom ut i tidningen Hand Action i november.

OS och Pride runt hörnet - 14 idrottare som vågat

Det vankas OS-premiär och Pride-festival. Då passar Nyheter24 på att hylla de 14 öppet homosexuella atleter som ställer upp i spelen i sommar.


Pride-festivalen
Pride-festivalen går av stapeln den 31 juli och pågår ända fram till den 4 augusti.
Det är bara dagar kvar till både den stora OS-premiären och Pride-festivalen i Stockholm. Då tycker vi på Nyheter24 att det är lägligt att hylla de 14 OS-deltagare som har vågat ta klivet och komma ut.

Värt att notera att det blott är 14 atleter som är öppet homosexuella - av över 12 000.
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ytterligare 1,5 miljarder till gymnastikläkarens offer

Ryska fäktare nobbar OS-kval

2 timmar sedan
Det blir inga ryska fäktare i OS i Paris. Ryssarna bojkottar kvalen till OS.

Skrällvinsten ger lyft på världsrankningen

2 timmar sedan
Anton Källberg förbättrar sin tidigare toppnotering ytterligare. Nu är svensken tolva på världsrakningen i bordtennis.

Fylla på ungdomsturnering: "Förkastligt"

idag 14:58
Ledare för det finländska U17-landslaget i ishockey festade till det i samband med en turnering i Sverige – och spydde ner en buss. Nu planerar Finlands ishockeyförbund att anmäla händelsen. Det är helt förkastligt, säger Kimmo Oikarinen.

Chefernas Verstappen-tjafs: “Fokusera på ditt”

idag 14:42
Mercedes stallchef Toto Wolff flörtar fortsatt öppet med F1-världsmästaren Max Verstappen. Hans dito i Red Bull, Christian Horner, har tröttnat: Mercedes är sämre än stall som använder sig av sina egna motorer. Jag tycker det är dags att Toto fokuserar på sitt egna stall, snarare än förarmarknaden.

Pettersson näste NHL-spelare klar för VM

idag 14:28
Marcus Pettersson är näste NHL-spelare som är klar för spel med Tre Kronor i ishockey-VM.