ANNONS: Innehåll i samarbete med Byggföretagen

Här är 6 utbildningar där du i princip är garanterad jobb

- 18/03/2019, 18:04 -

Är du orolig över att inte få jobb efter att du pluggat? Det behöver du inte vara om du väljer någon av dessa utbildningar.

En bransch som toppar listorna över minst konkurrens om jobben är bygg- och anläggningsbranschen. Vi har listat sex spännande utbildningar för dig som är nyfiken på att jobba med samhällsbyggnad.

1. Byggingenjör

Som byggingenjör kan du jobba med många områden inom byggbranschen. Du kan till exempel inrikta dig på projektledning om du är intresserad av ledarskap eller byggteknik om du är mer intresserad av konstruktion och utformning. Den treåriga utbildningen hittar du på 20 lärosäten i Sverige.

2. Civilingenjör inriktning samhällsbyggnad

Gillar du hållbarhet och är intresserad av hur städer och byggnader ska utformas för att skapa en bra livsmiljö? I Stockholm, Göteborg, Lund och Luleå kan du läsa till civilingenjör inriktad på samhällsbyggnad. Studenterna får jobb hos till exempel byggföretag, konsultbolag och teknisk verksamhet inom offentlig sektor. Vill du jobba utomlands är detta en riktigt bra utbildning!

Spana in hur det är att jobba som civilingenjör här.

3. Platschef

Utbildningen till platschef är ett år och passar dig som har erfarenhet från byggbranschen och vill ta nästa steg. Platschefen har helhetsansvaret för större byggprojekt och på utbildningen får du kunskap om ledarskap, ekonomi och juridik. Du kan plugga till platschef på yrkeshögskolan och 12 veckors praktik ingår.

4.  Byggproduktionsledare inom anläggning

Detta är ett riktigt bra alternativ för dig som vill få en snabb karriärs- och löneutveckling utan att studera på universitetet! 

5. Lantmätare

Lunds Tekniska Högskola skriver själva att framtiden efter den här utbildningen är mycket ljus – lantmätare är de civilingenjörer som har lägst arbetslöshet! Som lantmätare har du koll på fastighetsgränser, fastighetsvärdering och markanvändning. Gillar du kartor, geografi och är intresserad av samhällsutveckling borde det passa dig perfekt.

6. Entreprenadingenjör

Entreprenadingenjören förhandlar med underleverantörer och leverantörer och sköter upphandlingar. Det passar dig som gillar att ha koll på siffror och budgetar, men även vill ha ett jobb med mycket sociala kontakter. Du läser till entreprenadingenjör på yrkeshögskolan, där praktik ingår i utbildningen.

Här kan du läsa mer om alla utbildningar och hur du ansöker!