Måndag 2 Aug
Stockholm

Byt jobb till arbetsledare - så enkelt är det!

Att byta jobb är en sak. Men att växla över till en helt ny bransch är något som många inte ens ser som en möjlighet.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Har man en gång valt ett yrke så är man fast. Eller? Faktum är att många stannar kvar i de yrken de hamnat i som unga. I den här artikeln vill vi visa att det inte är så komplicerat eller kostsamt, som många kanske tror, att yrkesväxla. Även om du kastar dig in i en helt ny bransch kommer du förvånas över hur mycket du kan använda från dina tidigare erfarenheter.

Dra nytta av dina ”mjuka sidor”

Många av de egenskaper och erfarenheter som man utvecklar inom serviceyrken som sjuksköterska, undersköterska eller frisör är eftertraktade inom till exempelvis byggsektorn. Vana att handskas med olika typer av människor, att planera sin tid, att samarbeta och vara lyhörd. Dessa förmågor är viktiga inom rollen som platschef eller arbetsledare på ett bygge, något man kanske inte tänker på i första hand.

Sugen på att yrkesväxla –så här gör du!

1. Fundera över dina styrkor och din kompetens – samt vad som är viktigast för dig i din kommande yrkesroll.

2. Läs på om dina alternativ på arbetsmarknaden. Inom vilken bransch har du störst möjlighet att få jobb?

3. Hitta rätt utbildning!  Här hittar du yrkesinriktade utbildningar inom samhällsbyggnad. De flesta yrkeshögskoleutbildningar är 2-åriga och innehåller flera praktiska moment då man tidigt får komma ut på arbetsplatser och omsätta sina kunskaper i praktiken.

4. Skaffa dig unik kompetens. Om du ska byta karriär:  Satsa då på att skaffa specialkompetens som gör dig unik på arbetsmarknaden.

6 viktiga egenskaper för den som vill bli platschef/byggledare

  • Lyhörd
  • Serviceinriktad
  • Kommunikativ
  • Ödmjuk
  • Lösningsorienterad
  • Noggrann

Läs mer om utbildningar inom samhällsbyggnad här.

Kommentera
Kopiera länk
Dela