Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
ANNONS: Innehåll i samarbete med Byggföretagen

Är 2020 året du byter karriär? 4 tecken på att det är dags

- 11/03/2020, 09:32 -

Foto: Look Studio/Shutterstock.com

Att säga upp sig och byta yrke är ett stort beslut. Men ofta så värt det. Att trivas på sin arbetsplats är en av de viktigaste delarna av livet. Kanske är 2020 året då du vågar ta steget.

Här är 4 tecken på att det är dags att byta karriär:

1. Du håller ögonen öppna för alternativ

Helt plötsligt lägger du all din lediga tid på att läsa jobbannonser, söka utbildningar och på att uppdatera din profil på Linkedin. Du dammar av ditt cv och börjar ställa frågor till dina vänner om deras arbetsplats. Utan att du vet om det har du börjat sondera terrängen för din kommande karriär.

2. Du har söndagsångest

Du som brukade vakna pigg och peppad på måndagarna. Nu kryper olustkänslorna på redan på söndag kväll. Att arbeta med något som upplevs meningsfullt är viktigt för vår mentala hälsa. Din arbetsplats ska ge dig en lagom blandning av stimulans och utmaning. Saknar du det är det förmodligen dags att gå vidare. Vill du byta karriär, eller vill utvecklas och få mer stimulans inom det du gör? Läs mer här för att få information om ditt framtida drömjobb. 

3. Du får inte utlopp för dina bästa sidor

Din nuvarande arbetsplats tar inte fram det bästa av dig. Fundera över i vilka sammanhang du trivs som bäst – och när du känner att du kommer till din rätt. Skriv ner de egenskaper som du värdesätter högst hos dig själv.  De kan nämligen vara egenskaper som är högt skattade i en annans bransch.  Våga tänka ”utanför boxen”. Ibland fastnar vi i våra egna och omgivningens förutfattade meningar om att vissa yrken inte passar för kvinnor, respektive män. Kanske finns ditt drömyrke inom samhällsbyggnad?

4. Du räknar dagarna till nästa ledighet

Du delar in året efter semestern. Alla dagar där emellan är något du på något sätt måste igenom. Så ska det naturligtvis inte behöva vara. Trivs man på sitt jobb rusar veckorna förbi och innan du hunnit blinka är det fredag. Läs om Büsra Yildiz, som utbildade sig till anläggningsingenjör med inriktning infrastruktur, och stormtrivs! 

Hitta mer inspiration om nya karriärsmöjligheter här!