Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
ANNONS: Innehåll i samarbete med Byggföretagen

Är du en ledare? Här är egenskaperna du bör ha

- 24/03/2020, 09:21 -

Foto: Khakimullin Aleksandr/Shutterstock.com

Gillar du att ta ansvar, leda projekt och fatta beslut? Då låter det som att du är lämpad för att arbeta som chef eller ledare.

Här är 5 viktiga egenskaper hos en bra ledare:

1. Erfaren

Att ha gedigen erfarenhet brukar ligga högt upp på listan när medarbetare får ranka viktiga egenskaper hos sin chef. Erfarenhet kan man tillskansa sig på olika sätt. Både genom utbildning och genom att ha provat på olika yrkesroller och arbetsplatser. För att bli en bra ledare behöver du inte vara expert inom det område du jobbar med. Dina egenskaper och erfarenheter är faktiskt viktigare. Det är ett plus att ha med sig erfarenhet från andra branscher. 

Sugen på att arbeta som chef? 
Visste du att det finns ett stort behov av platschefer och arbetsledare inom bygg- och anläggningssektorn, som inte kräver tidigare branscherfarenhet? Läs mer här!

2. Lyhörd 

Engagemang och passion är viktiga egenskaper hos en ledare. Om du inte brinner för ditt arbete kan du inte heller räkna med att få med dig dina medarbetare. Engagemang smittar av sig! För att motivera och lyfta dina medarbetare behövs även lyhördhet. Det räcker alltså inte bara med att vara engagerad i sina arbetsuppgifter. Det är lika viktigt att se och lyfta fram människorna i din arbetsgrupp.

3. Handlingskraftig

Som alltid är det handling som räknas. En chef som är bra på att prata och entusiasmera är förstås härligt. Men kan hen inte kavla upp armarna och gå från ord till handling faller budskapet rätt platt. Som man säger: Don't talk the Talk if You can't walk the Walk.

Här finns flera karriärsmöjligheter för dig som är handlingskraftig.

4. Bra på konflikthantering/problemlösning

En stor del av att vara ledare handlar om att hantera och parera konflikter. För små och stora problem kommer att uppstå, både inom arbetsgruppen och bland leverantörer. Det kan du som ledare inte styra över men däremot hur du väljer att hantera dessa konflikter. En tumregel är att lösa problem direkt eftersom de snabbt sprider en dålig stämning på arbetsplatsen. 

5. Ödmjuk

En bra ledare sätter inte sig själv i rampljuset. Även när hen förtjänar det. Med en ödmjuk inställning kommer man att få ära för företagets förtjänster ändå. Att vara ödmjuk innebär också att ta sig tid för både stora och små frågor och det där torsdagskaffet för att fira en medarbetares födelsedag … 

Att vara ledare på en byggarbetsplats

Som platschef på ett bygge, en av de ledarroller som är mest eftertraktad på marknaden just nu, är man ytterst ansvarig för projektet. Det innebär att man ansvarar för personal, budget, planering och inköp. 

Marknaden efterfrågar också arbetsledare eller så kallade byggproduktionsledare. Dessa har ett mindre ansvarsområde och inget personalansvar men har fortfarande en beslutsfattande roll.

Läs mer om vilka YH-utbildningar som leder till framtida chefs- och ledarjobb.