ANNONS: Innehåll i samarbete med Ferratum

Så sparar du pengar till din dröm – utan att egentligen göra någonting

Med de här tipsen kan du spara in 1 100 kronor i månaden.


Sommaren är över och vintern är snart här. Det betyder för många svenskar att en utlandssemester bokas, planeras eller dröms om. Och om det inte är utlandssemester är det kanske drömlägenheten som ska köpas, eller ny inredning till hemmet? 

Med några enkla spartips så kan du snabbt få råd med det du vill ha. Vi har tagit fram tre saker som du kan dra in på och då spara 1 100 kronor i månaden. Och det är inget ansträngande du behöver göra för att lyckas. 

1. Fixa en budget 

Väldigt enkelt att göra och du slipper stressen över att inte ha koll på din ekonomi. Börja med att skriva ner vad du har för inkomster och utgifter. Gör sedan en separat budget för nöje, mat och en för oförutsägbara utgifter. En budget gör att du kommer ha bättre koll på din ekonomi och slippa stressen. 


2. Köp ett helårskort med SL  

Du sparar faktiskt 1 240 kronor genom att köpa ett helårskort. Det är drygt 100 kronor i månaden för något du ändå lär köpa varje månad. Perfekt om du bor i Stockholm, men det är ju inte bara folk i huvudstaden som åker buss så köp ett helårskort vart du än bor.  


3. Inga onödiga kaffeköp

Skippa kaffet på morgonen när du är på väg till jobbet. Vi säger att en kaffe kostar 20 kronor styck och du köper tre sådana om dagen. Det blir 720 kronor i månaden som du sparar in. Och för att se till att det inte blir för jobbigt kan du ta kaffe hemifrån i en termos och samma procedur på jobbet när du vänder hemåt. 


4. Var inte petig på after worken 

Som ni alla vet finns det billiga och dyra ställen i alla städer runt om i Sverige. Strunta i ölen för 70 kronor, gå dit du kan få en öl för 30 kronor istället. Dricker du tre stycken varje fredag, fyra gånger i månaden - då kommer du att spara 280 kronor i månaden. 


5. Låna av dig själv 

Om du är i en tillfällig ekonomisk knipa finns möjligheten att ta ett så kallat snabblån. Men var medveten om att räntorna kan vara höga och att det endast är till för kortsiktiga lösningar. Ta det endast om du vet att du kan betala tillbaka kostnaden efter du köpt soffan eller skaffat extrapengen till drömresan. Ferratum erbjuder nu det första lånet räntefritt i 30 dagar och du kan ta upp till 20 000 kronor. Här kan du hitta lånet

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med?
Tack för din röst!
Senaste nytt

När de folkkära tv-formaten backar, blomstrar podcastbranschen ytterligare?

22 Sep 2023, 10:04

30 Mar 2022, 09:46
Artikeln uppdateras.

3,7 miljarder* i nattens jackpotdragning – så får man 3 bet för 35 kr

3 Jul 2020, 16:25
Idag på USA:s självständighetsdag kan någon vinna 3,7 miljarder*. Det är i populära PowerBall man kan ta hem miljardpotten – som är helt unik för svenska spelare. Nu har spelsajten Lottoland dessutom ett erbjudande lagom till nattens dragning.

7,4 miljarder* i helgens jackpottar: För 25 kr får man lägga 2 bet

25 Jun 2020, 08:45
3,7 miljarder kronor* ligger i potten för PowerBall. Samma summa ligger även i potten för MegaMillions. Det finns alltså chans på två olika miljardpottar och totalt 7,4 miljarder kronor* på en och samma helg nu när Lottoland har valt att boosta jackpotten för enbart svenskar.

Klockorna vi älskar - för alla tillfällen

13 Mar 2020, 10:56
Möjligheten att kunna mixa och matcha klocka efter både outfit och humör är viktigt för den modeintresserade kvinnan. Här listar vi 12 presentaskar med klockor från grymma Boom Watches!

5 sanningar om din tandborste

18 Feb 2020, 09:03
Vi lägger massor av tid på träning, kost och hygien, men glömmer lätt att vår munhygien är minst lika viktigt för ett hälsosamt liv. Visste du att genomsnittssvensken byter tandborste/tandborsthuvud 1,4 gånger per år, vilket låter lite ofräscht ... Så hur ofta ska man egentligen byta tandborste?