Man går på stranden och två kvinnor dricker kaffe
Många gör fel när de väljer profilbilder.

5 bildmissar som kan kosta dig dejten - och som många gör

Du kanske tror att du gjort rätt om du har en strandbild men då tror du fel.


Vi alla har nog hört om de berömda fiskebilderna som män laddar upp på dejtingappar och sidor. 

Det blir sällan en succé. Men det är betydligt fler missar som görs. 

Nästan 70 procent av de svenska singlarna i undersökningen LoveGeist, som dejtingexperterna på Match beställt, anger att profilbilderna är viktigast när de kollar upp en potentiell dejt.

– När du nätdejtar är första intrycket allt, så det är viktigt att din profilbild säger rätt saker om dig. Det finns vissa enkla knep som höjer intresset för din bild, där det allra viktigaste är att tänka på kvaliteten: ljussätt din bild väl, skippa blixten och undvik att zooma in för mycket så bilden blir suddig. Försök vara dig själv – i högsta kvalitet, säger Linnéa Rinäs, Nordisk marknadschef på Match.

Utöver Linnéas tips ger vi dig nedan fem missar du inte får göra. 

1. Alkohol går bort 

I alla fall om du är man. Hälften av kvinnorna i undersökningen svarade att de inte vill ha en alkoholhaltig dryck på profilbilden. 

Ni killar på Grabbarna Grus på Rhodos ska alltså byta profilbild nu! 

FEL.

2. Endast en bild 

Se till att ha flera bilder. Både närbilder och där man ser hela dig. Ha gärna bilder där man också ser vad du har för intressen (förutom fiske). 

FEL, men om man bara ska ha en bild så är han i alla fall rätt ute.

3. Saker i bakgrunden 

Säger sig självt – men likväl har massvis av personer konstiga saker i bakgrunden. Tvätt, disk eller en kompis som sover på soffan går bort. Okej? 

FEL.

4. Bar överkropp på män 

Sorry grabbar, men bar överkropp är tydligen inget ni ska syssla med. Enligt undersökningen går det nämligen inte hem hos kvinnliga singlar. 

FEL.

5. TVÅ personer på profilbilden 

Simpelt. En profilbild ska vara en bild på dig. Inte dig och en kompis. Hur ska personen veta vem du är? Möjligheten att bläddra vidare på profilen finns, men risken att man tappat intresse redan vid första bilden är tyvärr stor. 

FEL.

Här är småsakerna du enkelt kan fixa

Profilbilder är viktiga och missarna som görs är många. Du kan enkelt förbättra dina chanser till en dejt genom att le och titta rakt in i kameran. Att ett leende smittar av sig är ingen myt. 

Det har även visat sig att bilder tagna på sommaren är ett plus hos båda könen. 

Är du sugen på att börja dejta online? Signa upp dig utan kostnad hos Match.com

Onekligen var du fundersam över vilka missar man kan göra på en profilbild. Under 2018 kommer varje medlem på Match.com få extra hjälp av deras dejtingexperter för att fixa den optimala profilbilden. Genom Match.com går över 6 700 par på dejter, varje vecka. När du skapar din profil kan du anpassa den genom att ange allt från utseende till värderingar och intressen – både hos dig och vad du söker hos en partner. Allt för att underlätta att du hittar rätt från början! 

Här kan du signa upp ett medlemskap hos Match.com utan kostnad

*I undersökningen deltog 1 000 svenska singlar 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du sett de här missarna?
Tack för din röst!
Senaste nytt

När de folkkära tv-formaten backar, blomstrar podcastbranschen ytterligare?

22 Sep 2023, 10:04

30 Mar 2022, 09:46
Artikeln uppdateras.

3,7 miljarder* i nattens jackpotdragning – så får man 3 bet för 35 kr

3 Jul 2020, 16:25
Idag på USA:s självständighetsdag kan någon vinna 3,7 miljarder*. Det är i populära PowerBall man kan ta hem miljardpotten – som är helt unik för svenska spelare. Nu har spelsajten Lottoland dessutom ett erbjudande lagom till nattens dragning.

7,4 miljarder* i helgens jackpottar: För 25 kr får man lägga 2 bet

25 Jun 2020, 08:45
3,7 miljarder kronor* ligger i potten för PowerBall. Samma summa ligger även i potten för MegaMillions. Det finns alltså chans på två olika miljardpottar och totalt 7,4 miljarder kronor* på en och samma helg nu när Lottoland har valt att boosta jackpotten för enbart svenskar.

Klockorna vi älskar - för alla tillfällen

13 Mar 2020, 10:56
Möjligheten att kunna mixa och matcha klocka efter både outfit och humör är viktigt för den modeintresserade kvinnan. Här listar vi 12 presentaskar med klockor från grymma Boom Watches!

5 sanningar om din tandborste

18 Feb 2020, 09:03
Vi lägger massor av tid på träning, kost och hygien, men glömmer lätt att vår munhygien är minst lika viktigt för ett hälsosamt liv. Visste du att genomsnittssvensken byter tandborste/tandborsthuvud 1,4 gånger per år, vilket låter lite ofräscht ... Så hur ofta ska man egentligen byta tandborste?