Sigge Eklund
Här kan du läsa allt du vill veta om Sigge Eklund. Bildkälla: Jonas Ekströmer/TT/Henrik Montgomery/TT

Allt om Sigge Eklund: Fru, barn och kända familjen

Sigge Eklund är en svensk författare, filmregissör och nöjesprofil. Men hur mycket vet du egentligen om honom? Nyheter24 reder ut några av de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om Eklund.


Sigge Eklund ålder – hur gammal är han?

Sigvard "Sigge" Eklund är född den 12 april 1974. Det betyder att han fyllde 50 år under 2024. 

Klas Eklund vid omstartskommissionens uppstartsseminarium år 2020. Bildkälla: Claudio Bresciani/TT

LÄS MER: Säkrare banker möter möjlig finanskris

Sigge Eklund familj – vem är hans mamma och pappa?

Sigge Eklund kommer från en framgångsrik familj. Hans pappa är författaren och ekonomen Klas Eklund och hans mamma heter Jannike Wenke. Sigges föräldrar är skilda.

Pappa Klas Eklund är född 1952, och hans föräldrar var skådespelarna Fylgia Zadig och Bengt Eklund. Sigges farfar, Bengt Eklund, har bland annat spelat karaktären Nisse Grankvist i Vi på Saltkråkan.

Klas Eklund har skrivit flera böcker och arbetade dessutom nära Olof Palme i kanslihuset under 1980-talet. Han har även varit chefekonom på SEB och rådgivare till EU-kommissionen.

LÄS MER: Fredrik Eklunds lyxliv: Tv-succén, monstervillan och förmögenheten

Är Sigge Eklund bror till Fredrik Eklund?

Ja. Sigge Eklunds bror är fastighetsmäklaren och reality-stjärnan Fredrik Eklund. I dag har bröderna en nära relation, men så har det inte alltid varit.

– Vi har alltid varit nära förutom en period vilket jag skulle gissa var under våra föräldrars skilsmässa, mellan jag var ungefär 12 till 22, har Fredrik tidigare sagt till Expressen.

– Jag tror att vi båda var tvungna att skiljas åt ett tag och skapa våra egna identiteter.

Sigge Eklund år 2023. Bildkälla: Jonas Ekströmer/TT

LÄS MER: Sigge Eklund aktuell med ny bok - första romanen på nio år

Vem är Sigge i “Alex och Sigge”?

Podd-duon "Alex och Sigge" består av Alex Schulman och Sigge Eklund. 

Podcasten är en av Skandinaviens största poddar där Alex och Sigge har filosofiska samtal, utvecklar roliga resonemang och berättar historier ur sina liv.

Alex Schulman och Sigge Eklund. Bildkälla: Anders Wiklund/TT

Hur träffade Sigge Eklund Alex Schulman?

Sigge Eklund och Alex Schulman träffades för första gången på en middag 2009 och det var även där idén om att starta en podcast föddes, enligt Talarforum.

I "Malou möter" har Alex Schulman tidigare berättat att duon knappt umgås privat längre. 

– Vi var ju bästa vänner, vi var det. Och sen så började vi podda. Det är också någonting med att man vill vara ren till poddsamtalet, då avstår man att prata med varandra. Det var nog det som gjorde att vi började skilja oss lite, att vi sparade oss till podden. Sen har det liksom varit på den vägen, berättade Alex vid tidpunkten.

Har Sigge Eklund fru eller flickvän?

Sigge Eklunds fru heter Malin Eklund. Det som Malin föll för hos Sigge var att han hade den perfekta blandningen av känslighet, humor och intelligens. Det var även ett plus i kanten att han var snygg med bra hår, något som hon tidigare har berättat för Elle.

– Vi träffades via vänner i Stockholm och satt uppe en hel natt och bara pratade och pratade, tre veckor senare friade han till mig, vilket alla tyckte var lite galet, men vet man så vet man… Jag bodde i Göteborg då och hade två år kvar på juristutbildningen så Sigge flyttade ner till mig och in i min studentlägenhet direkt. Sen dess har vi hängt ihop! har Malin tidigare sagt.

Paret gifte sig sedan i augusti 2007.

– Vi gifte oss borgerligt med stor fest på Fåfängan på söder i Stockholm med Mark Levengood som vigselförrättare då vi inte ville ha massa onödigt religiöst snack. Det var en varm augustidag!

Sigge och Malin Eklund år 2022. Bildkälla: STELLA Pictures/Peter Johansson

LÄS MER: Sigge Eklund: Jag har högre krav på kvinnor

Vem är Sigge Eklunds fru Malin Eklund?

Malin Eklund har studerat juridik vid Göteborgs universitet samt statsvetenskap vid Stockholms universitet, enligt hennes LinkedIn-profil.

Malin är medgrundare för två företag. Ett företag inom reklam och ett som tillverkar vin. Hon har tidigare arbetat som frilansare inom kommunikation och PR. Hon har dessutom drivit podcasten ”Keeping up med Jennie & Malin” med Jennie Hammar.

Har Sigge Eklund barn?

Sigge och Malin Eklund har tre barn som heter Viggo, Truls, och Belle.

Sigge Eklund bor med sin fru och barn i Los Angeles, Kalifornien. Bildkälla: STELLA Pictures/ddp/abaca press

Var bor Sigge Eklund?

Sigge Eklund bor i Los Angeles med sin familj. De flyttade dit år 2018.

Skriver Sigge Eklund böcker?

Sigge Eklund är en skicklig berättare och arbetar som författare. Han har skrivit flera framgångsrika böcker, senast var han aktuell med "Gruppen", som är en psykologisk roman. 

Edvin Ryding och Felicia Maxime skådespelar i Sigge Eklunds film "En del av dig" som har premiär 2024. Bildkälla: Jonas Ekströmer/TT

LÄS MER: Har Edvin Ryding flickvän eller pojkvän? Orden om partnern

När har Sigge Eklunds film “En del av dig” premiär på Netflix?

Sigge Eklund har regisserat filmen En del av dig, som har premiär 31 maj 2024.

I rollerna ser vi bland annat Edvin RydingFelicia MaximeZara Larsson och Alva Bratt. Filmen är producerad av SF Studios och Michaela Hamilton är manusförfattare.

Enligt Netflix handlar filmen om en tonåring som försöker plocka upp spillrorna av sitt liv i ett känslosamt och bitterljuvt drama om att hitta en väg genom sorgen.

Har Sigge Eklund Instagram?

Ja. Sigge Eklund finns på Instagram-kontot @siggeeklund. Där har han i dagsläget 140 000 följare.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!