Polisen på plats i Ragnvalla i Helsingborg efter mordet, i maj 2020.
Polisen på plats i Ragnvalla i Helsingborg efter mordet, i maj 2020. - Foto: Johan Nilsson/TT

Fyra döms för mord i Helsingborg

Fyra män döms till långa fängelsestraff för ett mord i Helsingborg för fyra år sedan. Dessutom döms flera personer för att ha planerat att giftmörda två kvinnor med koppling till mordoffret.


Det var i maj 2020 som en man i 20-årsåldern sköts ihjäl med ett stort antal skott på en parkeringsplats i Ragnvalla i Helsingborg.

Knappt tre år senare häktades flera män med kopplingar till grov organiserad brottslighet, misstänkta för mordet.

Fyra av dem döms nu för bland annat mord. Tre av dem till livstids fängelse och den fjärde, som var under 21 år vid mordet, till 11 år och 9 månader.

"Det är bevisat att männen har kartlagt målsäganden och hans dåvarande flickvän innan mordet, samt att de införskaffat både vapen och flyktfordon. Det är också bevisat att de hade planer på att mörda målsäganden redan före den 20 maj 2020", säger Andreas Gustafsson, rådman vid Helsingborgs tingsrätt, i ett pressmeddelande.

Under utredningens gång framkom dessutom att tre av männen som var inblandade i mordet, tillsammans med ytterligare en man, hade planerat att mörda två kvinnor med kopplingar till mordoffret.

"Männen har använt sig av krypterade telefoner för att kartlägga kvinnorna i syfte att förgifta dem. Där har de diskuterat tillvägagångssätt och skaffat gift", säger rådmannen Andreas Gustafsson.

En av männen som åtalats i målet frikänns, medan en person döms för grovt skyddande av brottsling.

TT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!