Norrköping tog sitt fjärde raka SM-guld under lördagen.
Norrköping tog sitt fjärde raka SM-guld under lördagen. - Foto: Fredrik Sandberg/TT

Dolphins mästare igen: "Magiskt"

Den regerande basketmästaren, Norrköping Dolphins, försvarade sin SM-titel. Laget säkrade det fjärde raka guldet efter att ha slagit Borås med 76–72 och 4–1 i matcher. Det är magiskt, säger Norrköpings Adam Ramstedt i Expressens sändning.


Norrköping har startat en mindre dynasti i Basketsverige. Under lördagen säkrade laget sitt fjärde raka SM-guld hemma i Stadium arena och klubbens åttonde totalt efter att ha slagit Borås med 76–72.

Det innebär att klubben nu är uppe i delad ledning med Luleå över flest vunna SM-guld sedan reformationen av svensk elitbasket år 1992.

Laget vann finalserien med 4–1 i matcher. Men det satt hårt inne. Matchen stod länge och vägde, men i slutet av den tredje quartern gjorde hemmalaget ett ryck, som Borås inte hade något svar på. Med sex minuter kvar att spela hade hemmalaget gått ifrån till nio poängs ledning. Borås gjorde ett sista försök, och kom nära men inte hela vägen.

— Det var precis det här vi ville. Det här har man kämpat för i tio månader nu. Dag in, dag ut. Morgonträningar, kvällsträningar, långa resor. Och nu.. tar vi ett guld, det är underbart, säger Adam Ramstedt, som också blivit prisad som hela seriens mest värdefulla spelare, i Expressens sändning.

Guldet är klubbens femte på de sju senaste åren.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!