Här är allt du behöver veta om Petra Mede.
Här är allt du behöver veta om Petra Mede. - Foto: STELLA Pictures/Patrik Österberg

Allt om Petra Mede: Barn, längd och Eurovision 2024

Petra Mede är en svensk komiker, skådespelare och programledare. Men hur mycket vet du egentligen om henne? Nyheter24 reder ut de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om Mede.


Petra Mede ålder – hur gammal är hon?

Petra Mede föddes 7 mars 1970, vilket innebär att hon blir 54 år gammal 2024. 

Petra Medes avslöjande om barnets pappa: ”Sektvarning”

Petra Mede längd – hur lång är hon?

Petra Mede är 176 centimeter lång, enligt Hänt.

Petra Mede familj – vad heter hennes föräldrar?

Petra Mede är uppvuxen på Södermalm i Stockholm. Hennes föräldrar heter Klas Mede och Ulla Mede. 

Var Petra Mede ung när hon slog igenom?

Petra Mede slog igenom redan 2005 i en amatörtävling för ståupp-komiker. Då var hon 35 år gammal. Sedan dess har Mede fortsatt med humor, men också figurerat i tv-program, programlett och blivit skådespelare. 

Petra Mede som programledare i Melodifestivalen 2009. Foto: Stella Pictures.


Petra Mede partner – har hon make eller pojkvän?

Petra Mede separerade 2022 från exet Mathias Günther. Sedan dess har Mede varit singel. I en intervju med Expressen har hon berättat att det blir mer bekvämt att vara singel med åldern. 

– Utan att bli för privat, så är det den känslan som jag ofta har. Men i den här åldern accepterar man också att man inte är någon riktig relationsmänniska. Hade man däremot sagt det vid 30, så hade man fått höra att man måste träffa någon, sa Petra då till Expressen.

Hon tror att det är vanligare att män känner en rädsla för att vara bli ensam. Själv känner hon sig lugn med singel-livet.

– Det finns ju många kvinnor som lever själva efter 50, 60. Dessutom uppfattar jag det som att väldigt få av dem letar efter en man. Nu kanske jag generaliserar, men ju äldre kvinnor blir, desto mer harmoniska blir de i det livet, medan män fortfarande verkar vilja hitta någon, sa hon till Expressen.


Petra Mede med tidigare sambon Mattias Günther. Foto: STELLA PICTURES

Har Petra Mede barn?

Ja, Petra Mede har två barn. Första dottern fick hon 2012 tillsammans med sin dåvarande pojkvän Mathias Günther. 2022 fick Mede ett andra barn, men den gången utan att det fanns någon pappa med i bilden. 

– Nej, det här gör jag på egen hand, som jag gör med så mycket i livet, berättade Mede i Nyhetsmorgon efter andra barnets födelse.

Petra Mede blev mamma vid 52 – avslöjar hur dottern blev till

Vad heter Petra Medes barn? 

Petra Medes barn heter Adrienne och Paula. Efter att andra dottern föddes medverkade Mede i Nyhetsmorgon, där hon skämtsamt berättade att den nyfödda dottern Paula fick sitt namn efter favoritprogramledaren Tilde de Paula

Har Petra Mede varit sjuk eller skadad? 

Petra Mede har haft ryggproblem. 2023 var hon programledare för Let's Dance, men tvingades hoppa av på grund av sina skador. 

– Jag är så oerhört ledsen över att inte kunna programleda ”Let’s Dance” i år men hälsan tillåter det inte just nu. Jag kommer dock att sitta fastnaglad framför teven varje lördagskväll, sa Mede till l TV4 efter beslutet att avbryta Let's Dance-jobbet. 

Är Petra Mede programledare för Eurovision Song Contest 2024?

Ja, Petra Mede är programledare för Eurovision Song Contest 2024, tillsammans med Malin Åkerman. Det är inte Medes första gång som programledare för tävlingen, utan hon ledde Eurovision både 2016 tillsammans med Måns Zelmerlöw, och ensam 2013. 

"Upp på hästen igen", skriver Mede under ett inlägg på Instagram. 

Här är Måns Zelmerlöws första ord om nya Eurovision-duon

Ledde Petra Mede Let’s Dance?

Ja, Petra Mede var programledare för Let's Dance 2022, vilket var programmets 17:onde säsong. Hon ledde programmet tillsammans med artisten David Lindgren. 2023 skulle paret fortsätta som programledare, men Mede behövde avbryta sin medverkan på grund av en ryggskada. Efter att Mede försvann från tv-rutan tog Kristin Kaspersen över.

När medverkade Petra Mede i Bonusfamiljen?

Petra Mede spelar den ensamstående mamman Katja, exfru till Erik Johanssons karaktär, i tv-serien Bonusfamiljen. sedan ”Bonusfamiljens” första säsong 2017. Efter tre år i den hyllade rollen var Mede tvungen att ta ett kliv tillbaka på grund av hälsoskäl, och hon ersattes då av skådespelerskan Emma Peters. 

 – Jag drabbades för två veckor sedan av covid-19. Det har fått mig att inse allvaret i denna pandemin. Nu är det hälsan som är prioritet ett. På grund av detta är jag tvungen att hoppa av ”Bonusfamiljen”. Jag vill passa på att tacka för de här fantastiska åren med ”Bonusfamiljen”. Det har varit bland det roligaste jag har gjort, sa Mede då i ett pressmeddelande.

Petra Mede om lönen för Eurovision Song Contest

Petra Mede LOL – är hon med i programmet? 

Ja, Petra Mede medverkar i humor-programmet LOL:s andra säsong. 

Har Petra Mede Instagram?

På Instagram heter Petra Mede @thepetramede

Starka reaktioner på Petra Mede i Eurovision 2024: "Herregud"

Lisa Ajax ärliga ord om Liamoo: “Han får…”

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!