Den notorisk bedragaren, Simon Leviev, hittade sina offer på dejtingappen Tinder.
Den notorisk bedragaren, Simon Leviev, hittade sina offer på dejtingappen Tinder. - Foto: Netflix / Beate Oma Dahle / TT

Nu ställs notoriska "Tindersvindlaren" inför rätta

I nästa vecka ställs Tindersvindlaren, Simon Leviev, inför rätta, stämd av diamantfamiljen han utgav sig för att tillhöra. "Hoppas han kommer förödmjukas till allmän beskådan", säger familjemedlemmen Chagit Leviev.


"Tindlersvindaren" var dokumentären på allas läppar i början av året. I dokumentären får vi följa Pernilla Sjöholm och två andra kvinnor, Cecilie Fjellhoy och Ayleen Charlotte, i jakten på sanning och revansch. 

Den gemensamma nämnaren för de tre kvinnorna är att de blivit bedragna på hundratals belopp via dejtingappen Tinder – och den som pekas ut som den skyldige är Simon Leviev, som tidigare hette Shimon Yehuda Hayut. 

Tindersvindlaren: "Är egentligen gentleman"

Han utgav sig för att vara en medlem av den kända miljardärfamiljen Leviev som är i diamantbranschen. På så sätt lyckades han lura till sig stora summor av kvinnor. 

Den notoriska bedragen, Simon Leviev, ska ha sagt att dokumentären är "fejk" och inte skildrar sanningen om den "egentliga gentlemannen han är". 

Kvinnorna som Tindlersvindlaren lurade Foto: Splash News/Stella Pictures

Nyligen stämde familjen Leviev Tindlersvindlaren och nästa vecka ställs han inför rätta i Israel.

– Vi har lidit på grund av Tindersvindlaren i åratal. Vi visste att han svindlade företag och kvinnor som har hört av sig. Vi kämpade så hårt för att få honom att sluta, säger familjemedlemmen Chagit Leviev, med hänvisning till Expressen.

Familjen ska ha fått krav på betalning för privatflyg och yachter, allt orsakat av Tindlersvindlarens handlingar.

"Förödmjukas till allmän beskådan"

Chagit Leviev säger att Simons beteende är "både sjukt och galet".

– Så fort jag såg att dokumentären skulle komma ut visste jag att det var kört för hans del. Du kan inte längre låtsas vara någon du inte är, du kan inte manipulera kvinnor och ljuga för dem. Du är fast, säger Chagit Leviev.

Simon Leviev har levt jetsetliv på andras bekostnad Foto: Netflix

Simon Leviev hotade med att stämma Netflix för dokumentären. Men Chagit Leviev är övertygad om att rättvisa kommer att skipas och att han kommer att ”förödmjukas till allmän beskådan”.

– Jag hyser inga tvivel om att det här mycket snart kommer att leda till något gott, säger Chagit Leviev, skriver Expressen.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

1 Jan 1970, 01:00