Joel Asoro blev stor hjälte för Djurgården
Joel Asoro blev stor hjälte för Djurgården - Foto: TT NYHETSBYRÅN

Joel Asoro: "Det har varit lite jobbigt"

Joel Asoro blev den stora hjälten när Djurgården besegrade Molde med 3-2. Inhopparen avgjorde i den 91:a minuten och njöt av stämningen.
– Att få se lyckan i arenan var fantastiskt, säger han till Nyheter24.


Inhopparen Joel Asoro spelade en av huvudrollerna när Djurgården besegrade Molde. Yttern avgjorde för DIF i 91:a minuten och firade vilt:

– Att få se lyckan i arenan var fantastiskt, jag såg att det betydde mycket för alla och även för mig. Jag har inte gjort mål på fyra matcher så det var skönt, säger han till Nyheter24.

Vill spela med Edvardsen

Joel Asoros målfacit i Europa är imponerande. Djurgårdsspelaren har gjort sex mål i Europaspelet hittills. Han medger att just de matcherna är något alldeles extra:

–  För mig är det ganska naturligt, det känns som en grej jag gillar att göra. Alla är mer taggade du kan se det på supportrarna och alla runt klubben.

Asoro har den här säsongen spelat på flera olika positioner och varit in och ut ur startelvan något han har tyckt varit jobbigt.

– Ska jag vara helt ärlig så har det varit lite jobbigt. Samtidigt har vi spelat mycket matcher och det sliter ju på en. Så jag har förståelse för tränarnas (läs: Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf) upplägg. Det är stor konkurrens i offensiven och alla är bra, säger Asoro till Nyheter24.

Vilken position vill du helst spela när du är på planen?

–  Om Victor Edvardsen är på planen vill jag spela högerytter. Vi förstår varandra bra och har ett bra samspel. Så jag skulle säga att högerytter är min bästa position.

"Känner mig fräsch"

Djurgårdens nästa match är mot IFK Göteborg på söndag och där hoppas Asoro få chansen från start:

– Jag hoppas att jag får starta, sen vet man aldrig. Om jag inte spelar så får jag göra det jag kan från bänken. Kroppen känns fräsch och det känns bra.


/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

1 Jan 1970, 01:00