Den häktade kvinnan misstänks för fler brott.
Den häktade kvinnan misstänks för fler brott. - Foto: Mikael Fritzon/TT/Arkivbild

Häktade 20-åringen i Vetlanda misstänks för fler brott efter Toves död

En av de två kvinnor som misstänks för mordet på Tove, 20, utanför Vetlanda misstänks för ytterligare brott. I samband med utredning kring Toves död misstänker polisen att kvinnan tänt eld på en lägenhetsdörr 2021.


Tove, 21, försvann efter en utekväll i oktober 2022 och hittades död två veckor senare i ett skogsområde utanför Vetlanda. De två misstänkta kvinnorna, 18 och 20 år gamla, greps kort efter försvinnandet. 

De två kvinnorna har suttit häktade sedan dess, misstänkta för mord och brott mot gravfriden.

Kvinnan misstänks för mordbrand

Den 20-åriga kvinnan som misstänks för mordet på Tove har tidigare delgivits misstanke om skadegörelse, rapporterar P4 Jönköping.

Det var den 7 april 2021 innan klockan 01:30 som någon tände eld på en lägenhetsdörr i centrala Vetlanda med hjälp av tändkuber. I lägenheten bodde en man i 20-årsåldern som vaknade av att brandlarmet. Branden lyckades han släcka med hjälp av en kudde och till polisen ska mannen ha sagt att han inte har något otalt med någon.

Mannen ska tidigare ha haft en relation med den 20-åriga kvinnan och kanalen skriver att mannen efter händelsen flyttat till en annan stad.

20-åriga kvinnan misstänks för ytterligare skadegörelse

Branden rubricerades som mordbrand, men det var först i samband med utredning kring Toves död som polisen började misstänka att kvinnan låg bakom branden 2021. Åklagare Adam Rullman vill däremot inte gå in på vad hennes inställning till misstankarna är till Nyheter24.

Kvinnan misstänks även för ytterligare skadegörelse. Advokat Clea Sangborn, som företräder 20-åringen, vill inte säga något om de nya misstankarna. Vad för händelse det rör sig om är inte känt.

– Det pågår en förundersökning och jag kan inte lämna några kommentarer, säger hon till Expressen.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

KD vill att fler EU-länder satsar på kärnkraft

Kvinna dömdes för mord – frias i hovrätten

Den kvinna som dömdes i tingsrätten för mordet på en annan kvinna frias nu helt i hovrätten, rapporterar Göteborgs-Posten.

S: Bevaka unga kriminella dygnet runt

Socialdemokraterna vill satsa 700 miljoner kronor på att punktmarkera ungdomar på väg in i grov kriminalitet.

Trump om Ukraina: Sätt fart, Europa

1 timme sedan
Varför ger Europa inte mer pengar till Ukraina, frågar USA:s expresident Donald Trump, och Republikanerna sannolika presidentkandidat i höstens val, på sin sociala medieplattform Truth.

Spindel, ostron och rävsvans: Här är de konstigaste föremålen som glömts i taxin

1 timme sedan
Att unna sig en taxiresa för att komma fram snabbare till destinationen är inte ovanligt. Det som däremot är mer ovanligt är föremålen som glöms kvar i taxin. Uber har listat de mest unika och vanligaste sakerna som lämnats kvar efter resan, både i Sverige och globalt.

Nio års fängelse för grova brott på hotell

1 timme sedan
Flera personer greps i en uppmärksammad polisrazzia på Skänninge stadshotell i september 2023. En 26-årig man som greps vid tillslaget döms nu för grovt narkotikabrott och människorov till nio års fängelse.