- Foto: Pexels

4/7 - Fira amerikanska 4th of July

Den 4:e juli är en viktig och historisk dag för folket i USA då landet firar sin självständighet. Denna dag markerar det amerikanska folkets beslut att frigöra sig från det brittiska styret och att bilda en suverän nation.



4th of july – varför firar man?

4th of July, eller Independence Day som den också kallas, är en av de mest älskade och firade helgdagarna i USA. Hela landet badar i en färgsprakande atmosfär av patriotism och festligheter. För många amerikaner är det en dag att återförenas med sin familj och vänner och att njuta av sommarens glädje.

Traditionen att fira 4th of July går tillbaka till år 1776 när den amerikanska självständighetsförklaringen antogs. Det var den dagen då de amerikanska kolonierna officiellt förklarade sin självständighet från Storbritannien. Sedan dess har denna dag firats med stor entusiasm och stolthet över hela USA.

4th of July fyrverkerier – varför skjuter man raketer?

En av de mest framträdande traditionerna på 4th of July är fyrverkerierna. Städer och små samhällen runt om i landet arrangerar storslagna fyrverkerishower som skapar en magisk himmel av färg och ljus. Människor samlas på parker, stränder och öppna platser för att tillsammans beundra denna spektakulära syn. Fyrverkerierna symboliserar inte bara festligheterna, utan också de kanondunder som en gång hördes när USA förklarade sin frihet.

Varför har man parader på 4th of July?

Parader är också en stor del av 4th of July-firandet. Städer och samhällen organiserar parader med deltagare i festliga kläder, musikkårer, veteraner och olika organisationer. Det är en tid för att hylla de som har kämpat och kämpar för landets frihet och för att visa stolthet över den amerikanska nationen.

Vad äter man på 4th of july?

Maten spelar en viktig roll under 4th of July. Grillfester är vanligt förekommande där man njuter av klassiska rätter som hamburgare, grillkorv och majskolvar. En annan traditionell rätt är äppelpaj, som symboliserar den amerikanska traditionen och kulturen.


Läs även: Nationella orgasmdagen 3/7

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med?
Tack för din röst!
Senaste nytt

1 Jan 1970, 01:00