Billigare med resa än maten på Arlanda.
Billigare med resa än maten på Arlanda. - Foto: Jonas Ekströmer/TT och Illustration Nyheter24

Dyrare att dricka öl och äta macka på Arlanda än att flyga till London: "Begränsad..."

Gillar du att ta en öl och något litet att äta innan flyget? Faktum är att priset på din beställning hade räckt för att åka på en till resa.


På Arlanda flygplats är det allmänt känt att mat och dryck kan vara ganska dyrt. Ett exempel är restaurangen Cosmopolitan Bistro by Heineken, som ligger nära gate 1 på terminal 5. Där kostar en 0,5 liters Heineken-öl hela 139 kronor. Om du vill ha en förrätt, som till exempel en klassisk toast skagen, tillkommer en kostnad på ytterligare 219 kronor, det potentiella kalaset landar slutligen på 358 kronor.

Om man jämför detta med att äta och dricka samma måltid på en bar i centrala Stockholm, till exempel på Scandic Continentals Lobby Bar på Vasagatan, blir skillnaden slående. Där kan du få samma rätt tillsammans med en 0,5 liters Heineken på fat för endast 248 kronor, en mellanskillnad på 110 kronor.

Resa till London billigare än maten på Arlanda

För att sätta priserna i perspektiv till vad du kan få för dessa pengar, har Nyheter24 jämfört med vad den billigaste biljetten till London från Arlanda kostar. Priset för en enkelbiljett med Ryan Air till flygplatsen London Stansted landar just nu på 223 kronor, om du skulle flyga den 19 september. Då skulle alltså flygbiljetten vara billigare än vad det skulle kosta att äta och dricka, både på restaurangen i Stockholm City och baren på Arlanda. 

Angående de höga priserna på Arlanda har Nyheter24 har varit i kontakt med reseexperten Lottie Knutson. Knutson pekar på att de höga priserna bland annat har att göra med hyran på flygplatsen, vilket även en anonym medarbetare på en av terminal 5:s restauranger intygar.

– Det beror på begränsad konkurrens och dels betalar alla relativt höga hyror till Swedavia. Sen är det så att det är ett begränsat urval och man har de potentiella kunderna under en relativt lång tid och kunderna har inte så mycket att göra under tiden de befinner sig på terminalen, säger Lottie Knutson, till Nyheter24. 

Läs mer: Här kan du ta en öl innan semestern – snabbmatsjätte serverar alkohol på Arlanda

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

1 Jan 1970, 01:00