Rickard Sjöberg har varit programledare för Postkodmiljonären sedan 2005.
Rickard Sjöberg har varit programledare för Postkodmiljonären sedan 2005. - Foto: Skärmavbild/TV4/Postkodmiljonären

Dolda testerna tittarna inte får se – så väljs Postkodmiljonären-deltagarna ut

Postkodmiljonären har rullat i tv-rutan i närmare 20 år och otaliga deltagare har tagit plats i den så kallade "heta stolen". Men hur går det egentligen till när produktionen väljer ut de tävlande?


Det var i augusti 2005 som "Postkodmiljonären", med Rickard Sjöberg som programledare, först såg dagens ljus och sedan dess har programmet kommit att bli en riktig tittarfavorit.

Genom åren har inte bara otaliga frågor ställts, utan otaliga deltagare har också satt sina kunskaper på prov i "heta stolen".

– Cirka 50 personer söker till Postkodmiljonären varje vecka, har Sophie Westerlund, pressansvarig på Postkodmiljonären, tidigare sagt till Nyheter24.

Därför kommer du ALDRIG få veta vem som skriver Postkodmiljonären-frågorna

Så kan du bli en tävlande i Postkodmiljonären

Men hur går egentligen ansökningsprocessen till, om man vill vara med i TV4-långköraren? Enligt Sophie Westerlund finns det flera vägar in i programmet.

– Det går att skicka in en ansökningsvideo, ansöka via vårt ansökningsformulär, att någon tipsar om en person, eller så kan deltagare komma in via någon av våra castings som vi har runt om i landet. 

Postkodmiljonären pudlar efter frågemissen: "Oj oj"

Potentiella deltagare får göra kunskapsprov

Det slutar dock inte där, berättar Sophie Westerlund.

– Vid andra kontakten gör vi ett kunskapsprov med de möjliga deltagarna och djupintervjuar dem. Målet är att ha en mix av tävlande, häften kvinnor och hälften män, unga och äldre, för att skapa en blandning som gör deltagarna intressanta för tittarna och är en spegel av Sverige.

Läs alla våra artiklar om Postkodmiljonären i TV4 här.

/
TV4
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!