Idol 2023 är i full gång i TV4.
Idol 2023 är i full gång i TV4. - Foto: Skärmavbild/TV4/Idol och Magnus Ragnvid/TV4

Tittarnas ilska mot TV4: "Tack för en förstörd Idol-höst"

Idol 2023 är i full gång och den första fredagsfinalen har äntligen gått av stapeln. Men alla tittare var inte helt nöjda med livesändningen.


Det var den 28 augusti som Idol 2023 hade premiär och sedan dess har man avhandlat både auditions och kval. 

Under fredagen drog äntligen fredagsfinalerna i gång och det var då 12 deltagare som fick göra upp på Idol-scenen. Mot kvällens slut stod det klart att Fredrik Strand, 24, fick lämna tävlingen.

– Vad jag hoppas är att kunna dela min musik. Jag tror att jag kan göra riktigt bra saker, men sjunga är kanske inte min starkaste sak, sa han efter beskedet.

Idol 2023: Fredrik Strand fick lämna i premiären

Idol 2023 får kritik: "Skärpning"

I sociala medier var det förstås många tittare som tyckte till om utfallet i säsongens första fredagsfinal. Men det var också flera som lyfte fram en annan aspekt av programmet som de inte var helt nöjda med: ljudet och avsaknaden av text.

Så här skrev några tittare på TV4:s Facebooksida och Idols Instagram:

"Man kan inte höra något under er livesändning!!!"

"Jag älskar Idol men det låter nog bättre hos er än hos oss som tittar på tv, lite bättre ljud önskas!! På dom som sjunger!"

"Jag tycker att musiken överröstar idolerna, så man hör inte deras framträdande. Svårt att rösta då. Det blir inte rättvist. Nåt att tänka på tycker jag till nästa fredag."

"Jag använder detta forum som en klagomur. Är gravt hörselskadad och har svårt att höra när ni pratar och alla pratar alldeles för fort. Varför har TV4 tagit bort textningen?"

"Ja var tog textning vägen? Skärpning."

"Vart är texten?! Snacka om diskriminering på allra högsta nivå när ni inte textar Idol när det tydligen passar bättre att texta nyheter m.fl. Det är så många som tittar på Idol varje säsong, mig inkluderad som har hörselnedsättning och är i princip _beroende_ av text för att kunna hänga med ordentligt och kunna ta del av programmet fullt ut i form av vad artisterna sjunger samt juryns kommentarer, så ett stort fett tack för en förstörd Idol-höst."

Foto: Skärmavbild/Facebook/TV4
Foto: Skärmavbild/Instagram/tv4idol

Pär Lernström: Idol kommer alltid vara intressant

TV4:s svar på kritiken mot Idol

I ett svar till en tittare på Facebook bemöter TV4 kritiken om textningen.

"Hej! TV4 har tyvärr inte möjlighet att direkttexta allt i vårt direktsända innehåll och i nuläget lägger vi fokus på Nyhetsmorgon, de längre nyhetsformaten och valdebatter", skriver kanalen.

Foto: Skärmavbild/Facebook/TV4

Läs fler artiklar om Idol 2023 här.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!