Sirius kvitterade mot Vetlanda efter bortaseger

Sirius vann på bortaplan med 3-2 (1-2) mot Vetlanda i SM-kvartsfinalen herr i bandy. Därmed står det nu 1-1 i matchserien.

Alexander Härndahl stod för Sirius avgörande mål efter 88 minuter.

När Sirius och Vetlanda senast gjorde upp var Vetlanda klart bättre och vann med hela 7-1. Nu kom alltså revanschen för Sirius.

Matchen var mållös till Vetlanda tog ledningen i 33:e minuten, genom Axel Ekholm.

Sirius kvitterade till 1-1 alldeles före halvtidspausen, genom Alexander Härndahl framspelad av Jimmy Jansson.

Vetlanda tog ledningen på stopptid i första halvleken, genom Joakim Carlström framspelad av Filip Bringe.

Med en dryg halvtimme kvar att spela fick Arvid Tapper träff på pass av Samuel Heeger och kvitterade för Sirius.

Det matchavgörande målet kom i 88:e minuten, när Alexander Härndahl på nytt slog till och gjorde 2-3 för Sirius på pass av Jimmy Jansson. Härndahl fullbordade därmed lagets vändning.

Lagen möts igen på fredag 19.00, på Studenternas IP.

1 Jan 1970, 01:00