Nästa iphone kan bli dyrare än någonsin

Apples nya iPhone – eller iPhones – kommer med största sannolikhet att komma med en betydligt dyrare prislapp än dess föregångare.


Anledningen sägs vara den beryktade sapphire-skärmen, som tros ersätta den tidigare så ömtåliga glasskärmen, rapporterar Wall Street Journal.

Tåligare – och dyrare

Och ska man tro de bilder som dykt upp på nätet och som påstås föreställa den nya iPhone 6 så är den kanske värd den där extra slanten. Sapphire, vilket vanligen används till lyxklockor, är nämligen både hårdare och mer tåligt än glas – vilket spås innebära en vattentät modell och nästintill oförstörbar skärm

Ska börja massproducera nya iPhones

Enligt Wall Street Journals rapport överväger Apple att använda den nya skärmen till de båda kommande iPhone-modellerna, förutsatt att de kan producera tillräckligt med skärmar. Visst låter det enkelt, men med tanke på att Apple normalt säljer cirka 50 miljoner iPhones under sitt första kvartal, vilket Mashable skriver, så har teknikjätten en hel del att göra.

Massproduktion av den nya modellen sägs starta denna månad. Inget av detta är ännu officiellt bekräftat av Apple, som förväntas lansera de nya iPhone-produkterna i september.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ica-chefens svar på kundernas hårda kritik mot nya varan: ”Våga prova”

Misstänkt anstiftare till Farstamord efterlyst

1 timme sedan
Polisen har gått ut med en internationell efterlysning efter en man som misstänks ha legat bakom dödsskjutningarna i Farsta i södra Stockholm den 10 juni förra året, enligt uppgifter till Aftonbladet.

Örkelljunga: Polisen rapporterar om brand

1 timme sedan
"Det brinner i en villa i Eket.", skriver polisen på sin hemsida.

Max duckar kritik – skyller på kunderna: "Vi tror inte att folk.."

1 timme sedan
En ny lag som trädde i kraft 1 januari 2024 har satt den svenska hamburgerkedjan Max i knipa. Men själva menar Max att det beror på kunderna.

Flera gripna i Tadzjikistan för Moskvadåd

1 timme sedan
Flera personer i Tadzjikistan uppges ha blivit gripna misstänkta för inblandning i förra veckans terrorattack i Moskva.

Polisen rapporterar om rattfylleri, Lund

2 timmar sedan
"En person blir misstänkt för rattfylleri efter kontroll.", skriver polisen på sin hemsida.