Misstänkt gripen för fega attacken i tunnelbanan – här är videon som upprör världen

Bilderna från sparken i tunnelbanan upprörde hela världen och nu har en 27-åring gripits.


I slutet av oktober blev en 26-årig kvinna våldsamt attackerad vid Hermannstrasse i Berlins tunnelbana. På väg ner för en trappa sparkade plötsligt en man henne hårt i ryggen. Kvinnan föll handlöst och skadades så svårt att hon fick uppsöka sjukhus.

Nyheter24 har tidigare berättat om den här historien, läs mer här.

Polisen vädjade till allmänheten om hjälp med att hitta mannen och släppte videon från övervakningskameran som visade de fega attacken.

Videon spreds över hela världen och nu har man lyckats gripa en man misstänkt för sparken. Det var en person som kände igen den 27-åriga mannen som syns i videon på en buss som var på väg från Frankrike till just Berlin.

Vad mannen kommer åtalas för är inte klart men enligt åklagarkammarens talesperson Martin Stelner kan det bli tal om mordförsök, detta skriver Aftonbladet.

Även två andra personer ska ha gripits, bland annat två bröder som syns på övervakningsfilmen där dem ser vad som händer men inte reagerar.

Våldet i tunnelbanan drabbade även Sverige under hösten. Programmet Tunnelbanan tog upp ett fall och visade en video där en ordningsvakt misshandlas svårt.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

1 Jan 1970, 01:00