Nicolas Cage, Lisa Marie Presley, Kim Kardashian, Kris Humphries, Eddie Murphy.
Alla äktenskap blir inte livslånga – fråga bara kändisarna. - Foto: Stella Pictures. Bilden är ett montage.

Det här är Hollywoods kortaste äktenskap

Vissa stod bara ut med varandra 55 timmar efter vigseln. Andra – som Kim Kardashian och Kris Humphries – kämpade på i hela 72 dagar. Det här är Hollywoods kortaste äktenskap.


Att gifta sig ska vara den lyckligaste tiden i ens liv, och de flesta som har förlovat sig och sedan planerat ett bröllop med allt vad det innebär är övertygade om att äktenskapet ska hålla livet ut.

Men som bekant så har ju inte alla kärlekssagor lyckliga slut. Fråga bara Hollywoodstjärnorna – som snabbt har tagit sin käraste under armen för att byta ringar och lova att älska varandra i nöd och lust – bara för att snabbare än vinden ansöka om skilsmässa. 

Den amerikanska tidningen Hollywood Reporter har sammanställt de kortaste äktenskapen i Hollywood – och vissa var inte ens gifta i 55 timmar.

Men – känns det inte rätt så är det förmodligen inte rätt!

Britney Spears och Jason Alexander – 2 dagar
Mindre än 55 timmar efter att Britney gifte sig med sin tonårscrush Jason Alexander så var Brittan singel igen. Det var år 2004 som Britney gifte sig med Jason i Las Vegas, men två dagar senare så fick de göra sig av med ringarna efter att Britney ansökte om skilsmässa.

Britney Spears år 2004. Bildkälla: Stella Pictures.

Carmen Electra och Dennis Rodman – 6 dagar
Carmen Electra och NBA-stjärnan Dennis Rodman dejtade varandra i åtta månader innan de gifte sig den 14 november 1998. Sex dagar senare ansökte om Rodman om skilsmässa och hävdade att han var full under vigseln. 

Dennis Rodman och Carmen Electra. Bildkälla: Stella Pictures

Cher och Gregg Allman – 9 dagar
I juli 1975 gifte sig sångerskan Cher med artisten Gregg Allman. De gifte sig i Las Vegas bara några dagar efter att Chers skilsmässa från Sonny Bono var klar. Men efter nio dagar tröttnade Cher på Gregg, och anledningen var hans stora aptit på alkohol och droger. 

Sångerskan Cher 1971. Bildkälla: AP/TT Bild

Eddie Murphy och Tracey Edmonds – 2 veckor
Skådespelaren Eddie Murphy och Tracey Edmonds började dejta varandra hösten 2006. De förlovade sig i juli 2007 och gifte sig på nyårsafton år 2008 på en paradisö utanför Bora Bora. Men två veckor senare så gick Eddie och Tracey ut och sa att de inte var juridiskt gifta i USA, och att de skulle gå skilda vägar men förbli vänner.

Tracey Edmonds och Eddie Murphy. Bildkälla: Stella Pictures

Kim Kardashian och Kris Humphries – 72 dagar
Kim Kardashian West, 37, och Kanye West, 41, är idag lyckligt gifta sedan 2014. Men innan det var Kim gift med NBA-stjärnan Kris Humphries. Paret hade varit ett par i sex månader innan de den 20 augusti 2011 lovade varandra evig trohet. Men bara 72 dagar efter bröllopet och två veckor efter att det sänts på TV så ansökte Kim om skilsmässa.

Kris Humphries och Kim Kardashian. Bildkälla: Stella Pictures

Lisa Marie Presley och Nicolas Cage – 3 månader
Elvis Presleys dotter Lisa Marie Presley var gift med Michael Jackson i 9 månader, men sedan var det dags för nästa bröllop. År 2002 gifte hon sig med Nicolas Cage. Men 3 månader senare – eller 108 dagar senare för att vara exakt – så ansökte Nicolas Cage om skilsmässa.

Lyckan blev inte långvarig för Lisa Marie Presley och Nicolas Cage. Bildkälla: Stella Pictures

Kid Rock och Pamela Anderson – 4 månader
Kid Rock och Pamela Anderson började dejta varandra år 2001 och förlovade sig 2002. De gjorde slut 2003 – och blev ihop igen i juli 2006. De gifte sig sedan den 3 augusti 2006 – och den 27 november 2006 så ansökte de om skilsmässa.

Kid Rock och Pamela Anderson. Bildkälla: Stella Pictures

Colin Farrell och Amelia Warner – 4 månader
Colin Farrell och Amelia Warner gifte sig den 17 juli 2001 i Tahiti. Men paret gjorde slut fyra månader senare. Colin, som hade tatuerat Amelias namn runt sitt ringfinger, sa sedan att de hade gift sig "för fort" och att de var för unga. Amelia gifte sig senare med skådespelaren Jamie Dornan.

Colin Farrell och Amelia Warner. Bildkälla: Stella Pictures.


De senaste nyheterna direkt i din inkorg!