en man i grå basker i vinkar, en man i rött hårdband och skägg
Jack Sparrow försvinner från Pirates of Caribbean" - Foto: Shizuo Kambayashi/AP, Film Frame/AP

Jack Sparrow petas från den framgångsrika filmserien

Piraten Jack Sparrow, spelad av Johnny Depp, får inte vara med i kommande inspelningar av "Pirates of Carribean". Producenterna väljer istället att gå i en annan riktning: "Vi vill få in ny energi", säger Sean Bailey på Walt Disney.


Den första filmen i serien "Pirates of Caribbean" visades för första gången på biograferna år 2003. Och det blev snabbt en succé. Fyra filmer senare har piratserien dragit in över 4,5 miljarder dollar.

Den mest kända karaktären från filmserien var den ökände piratkaptenen Jack Sparrow, som spelades av Johnny Depp, 55. Men nu väljer Walt Disney att inte ta med den karismatiske karaktären i kommande filmer. Enligt The Hollywood Reporter kommer man att ändra riktning i framtida produktioner.

– Vi vill få in ny energi. Jag älskar Pirates-filmerna men en av anledningarna till att Paul och Rhett är så intresserade av att göra filmen är för att de vill ge serien en ny kick. Och det är också det uppdraget som de har fått, säger produktionschefen Sean Bailey.

Har skilt sig

Johnny Depp har haft ett par tuffa år bakom sig. I början av 2017 gick skilsmässan igenom med Amber Head, som anklagade honom för misshandel. Han har även hamnat i en ekonomisk dispyt med sina gamla managers. 

Och just den finansiella delen har gjort att skådespelaren har hamnat i rejält ekonomiskt trubbel. I början av 2017 sparkade Johnny Depp sin agent för att han inte hade råd att betala hennes arvode. Ekonomin har framförallt tagit stryk av hans glamourösa livsstil.

– Det är förödmjukande när jag hört att jag spenderat 30.000 dollar på vin, eftersom det var mycket mer, sa Johnny Depp till Rolling Stone.

Alkoholmissbruk

Alkohol har också varit ett stort problem för skådespelaren. Missbruket var en av anledningarna varför han och hans dåvarande fru Amber Head valde att gå skilda vägar. 

– Jag hällde i mig en vodka varje morgon och började skriva tills tårarna fyllde mina ögon och jag inte kunde se sidorna längre,  sa han till Rolling Stone.

Johnny Depp är just nu aktuell med filmen "City of Lies" som har premiär den 10 januari.  

Johnny Depp spelar piratkaptenen "Jack Sparrow" i "Pirates of Caribbean". Bildkälla: Walt Disney/AP
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Kommer du sakna Jack Sparrow?
Tack för din röst!
Senaste nytt

1 Jan 1970, 01:00