Jägare går till attack mot djurrättsaktivister
Jägare går till attack mot djurrättsaktivister. - Foto: Skärmdump, Hunt Saboteurs Sweden/Facebook

Här drabbar jägare och djurrättsaktivister samman

I Facebookgruppen Hunt Saboteurs Sweden finns ett videoklipp på när en jägare misstänks misshandla två djurrättsaktivister under en jakt i Skåne. Vi vill varna för starka bilder!


Det var under söndagsförmiddagen som Facebookgruppen Hunt Saboteurs Sweden la upp ett videoklipp på en dispyt mellan djurrättsaktivister och jägare i Skåne. Klippet har nu fått en väldigt stor spridning på sociala medier och skapat en stor debatt.

Aktivisterna konfronterade ett antal jägare på ett fält under en jakt, något som slutade i fullständig kalabalik.

Bråket började med att en jägare slog bort en aktivists mobiltelefon.

– Du får inte filma mig, säger jägaren i klippet.

En av aktivisterna blir då väldigt upprörd och konfronterar jägargruppen. Samtidigt uppmanar de aktivisterna att lämna platsen och hotar att polisanmäla om de inte gör det.

Kort därefter börjar två av aktivisterna hetsa mot en annan jägare som menar på att han hade använt våld.

– Varför slår du mig för, frågar en av aktivisterna.

Slutar i slagsmål

När flera av jägarna har lämnat platsen så lägger en av dem ifrån sig sitt gevär för att börja konfrontera en av aktivisterna. 

– Backa, säger han.

Jägaren går ifrån platsen samtidigt som aktivisterna följer efter. Det slutar i ett stort slagsmål och i videon kan man se jägaren sparka och slå två av djurrättsaktivisterna.

En jägare och två djurrättsaktivister hamnar i slagsmål. Bildkälla: Skärmdump Hunt Saboteurs Sweden/Facebook

Se klippet ovan!

Det är inte första gången jägare och djurrättsaktivister drabbar samman. I januari 2018 tog en jägare stryptag på en 17-åring.

– Det var första gången jag var med på något sådant här. Jag var inte beredd på att de skulle attackera mig när jag var så lugn, när jag bara skulle ställa en fråga. Jag trodde att vi skulle kunna ha någon sorts dialog, sa hon till SVT enligt Arbetaren.

Och bara för en månad sen saboterade djurrättsaktivister flera hundra jakttorn, enligt Aftonbladet.

Nyheter24 söker Hunt Saboteurs Sweden för en kommentar.

Vet du något mer om händelsen i Skåne? Tipsa oss på tips@nyheter24.se!

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Fler sprängningar riktas mot privatbostäder

Nordea: Trycket på hushållen lättar

Storbanken Nordeas ekonomer konstaterar att det pågår en normalisering av inflationen, vilket väntas få centralbanken att sänka räntor.

Tidsfrist löpte ut – universitetsprotest fortgår

USA:s studentprotester mot Israels krigföring i Gaza fortsätter – och växer. Universiteten brottas med balansgången mellan vissa studenters yttrandefrihet och andras säkerhet – och mäktiga givares intressen.

Sju gripna i antiterrorräder efter kyrkdåd

I stora antiterrorräder i Australien har sju personer gripits. De misstänkta har kopplingar till en tonåring som i förra veckan knivhögg en assyrisk biskop.

SCB: Fler kvinnor och unga arbetslösa

Arbetslösheten fortsätter att öka medan andelen sysselsatta ligger ganska stabilt, enligt nya siffror från Statistiska centralbyrån (SCB)

SBAB fortsätter sänka boräntor

1 timme sedan
SBAB fortsätter sänka sina korta boräntor – tremånadersräntan är nu under 5 procent. De korta räntorna har ju börjat sikta in sig på att Riksbanken snart kommer att sänka sin styrränta, säger Lars Lindmark på SBAB.