Minns du händelserna från Lyxfällan?
Minns du händelserna från Lyxfällan? - Foto: Skärmavbild/Viafree

Här är 7 helt oförglömliga händelser från Lyxfällan

Under flera års tid har svenska tittare, genom Lyxfällan i TV3, kunnat få en inblick i alla de sätt som man kan hamna i svår ekonomisk knipa – och därefter räddas ur den med stöd från kompetenta programledare. Nyheter24 listar sju av de mest uppseendeväckande händelserna i seriens historia.


Hundratusentals människor har, ända sedan 2006, roats och förfärats av de ekonomiska trubbel som medverkande i Lyxfällan hamnat i och söker hjälp för att komma ur.

Men har du koll på de här oförglömliga händelserna nedan?

1. Lars la 20 000 på chark – trots miljonskuld

Under våren 2021 fick vi träffa Lars, då 36 år gammal, som samlat på sig en svindlande skuld på hela 1 070 379 kronor. Vad hade då pengarna gått till?

Jo, bland annat hade han köpt nya tänder till en tidigare flickvän och köpt chark och restaurangmat till ett värde av 20 171 kronor. Läs mer om avsnittet här.

2. Marcus tog lån på 140 000 – för att impa på exet

Den som tittade på Lyxfällan under våren 2020 kommer kanske ihåg den då 21-årige Marcus som blivit dumpad av sin flickvän och som, för att få tillbaka henne, tog lån på 140 000 kronor.

– Jag tänkte att jag skulle kunna vinna tillbaka henne genom att visa att jag har pengar, sade han i programmet.

Läs mer om det här.

3. Lyxfällan-Magdalena river kontraktet 

Under hösten 2021 tog programledaren Magdalena Kowalczyk ett historiskt beslut efter att Peter, som medverkar i programmet, tackar nej till ett jobb hon erbjuder honom och som är nödvändigt för att lösa de ekonomiska problemen.

Vad som hände? Jo, för första gången någonsin rev Magdalena kontraktet.

– Normalt sett fortsätter samarbetet med deltagarna och Lyxfällan-redaktionen även efter att vi lämnar inspelningsplatsen. I det här fallet gör jag ett undantag, sade hon då och fortsatte:

– Jag ser ingen poäng med att fortsätta vara tillgänglig eftersom Peter uppenbarligen har en egen agenda och en egen plan.

Läs mer om det unika avsnittet här.

4. Bea och Robin gör slut i Lyxfällan – under inspelning

I ett avsnitt från hösten 2020 hände något minst sagt oväntat. Under ett samtal med livscoachen Philip Diab gör plötsligt paret ifråga, Bea och Robin, slut med varandra.

– Det finns ingen relation, säger Bea när Philip frågar hur deras förhållande ser ut.

Läs mer om det plötsliga uppbrottet här.

5. Amanda tog lån till löshår – blev nästan hemlös

Under våren 2020 fick Lyxfällan-tittarna träffa Youtubern Amanda som saknar både jobb och egen bostad – samtidigt som hon lägger flera tusen på löshår.

– Min plan B är ju gatan. Jag har bott på gatan förut då jag blev utkastad av min familj, då bodde jag i skogen och plockade blåbär för att ha någonting att äta, berättade hon i programmet.

Läs allt om avsnittet här.

6. Alexander köpte ost för 7 000 – hade jätteskuld

När tittarna fick möta Alexander, som medverkade i Lyxfällan under våren 2020, fick de sig en rejäl chock. Det visade sig nämligen att han, trots en skuld på över 250 000 kronor, la hutlösa summor pengar på... Ost.

Mer specifikt köpte han ost för 7 000 kronor per år.

– Jag köper mycket ost, en stor hushållsost kan jag äta på en vecka, sade han i programmet.

Läs mer om Alexanders situation här. 

7. Fredrik dolde skuldberget från sambon – i 1,5 år

Under våren 2021 medverkade Fredrik i Lyxfällan. Varför? Han hade ett skuldberg på 1 093 130 kronor – som han lyckats dölja för sin sambo Ida i ett och ett halvt år.

– Jag blev inte glad, speciellt inte då han ljugit under så lång tid, berättade Ida i programmet.

Läs allt om avsnittet här.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Raketer mot Israel efter dödlig attack i Libanon

1 timme sedan

Polisen rapporterar om misshandel, Kristianstad

1 timme sedan
"Man misshandlad av ett flertal personer", skriver polisen på sin hemsida.

Kavli vill ta större klimatansvar – ska minska utsläppen: “En tuff resa”

1 timme sedan
Livsmedelskoncern Kavli vill ta ett större ansvar för miljön har därför satt upp egna klimatmål. Målen bygger på en noggrann analys av verksamhetens klimatpåverkan.

Glad överraskning: Japans månsond är vid liv

2 timmar sedan
USA:s senaste sond klarade det inte. Men Japans lilla landare visar sig nu, mot alla odds, ha överlevt ännu en brutal natt på månen. "Vi fick svar från Slim i går kväll!" utropar landets rymdstyrelse lättat.

Ett rekordartat kvartal på Wall Street

3 timmar sedan
Ett lysande kvartal är till ända på New York-börsen. Det pågående rallyt har ökat aktievärdet med cirka fyra tusen miljarder dollar på tre månader och rekorden har smattrat som spön i backen.

Person skjuten under jakt

3 timmar sedan
En person har skjutits i en jaktolycka i Surahammar, rapporterar TV4.