Vad gör honom skräckslagen? Kolla här!

Många av oss har med stora svårigheter tagit oss igenom fysik- och kemilektionerna i skolan. Kämpat med till synes obegripliga formler och kraftpilar. Många av oss fattar inte ens vad vi ska med dessa kunskaper till. Att lära ut dessa ämnen är en utmaning som Felicia, Signe och André tar sig an i fjärde avsnittet av Lärarkandidaterna. Följ med!

Kandidaterna får i dagens avsnitt i uppgift att hålla lektion i varsitt naturvetenskapligt ämne för högstadieelever. Felicia, som hade väldigt svårt för dessa ämnen i skolan, fattar inte riktigt hur hon ska klara det. Det blir också svettigt för André som ska hålla lektion om väder utan att kunna något om väder. Signe däremot känner att hon nu är i sitt rätta element.

Som mentor har de Ola Palm, en av Sveriges mest innovativa lärare. För sin kreativa undervisning har han bland annat blivit tilldelad Ingvar Lindqvistpriset, ett av de mest prestigefulla priser en lärare kan få i Sverige.

Ola försöker alltid väcka ett intresse och ett engagemang hos eleverna, så att de vill lära sig själva. Den bästa lektionen han vet är när han kan stå i bakgrunden medan eleverna själva tar reda på saker och ting. Riktigt bra lärare står inte bara och föreläser, utan stöder elevernas egna lärande, menar Ola. Frågan är hur imponerad han kommer bli av kandidaternas insatser.

I serien Lärarkandidaterna får Signe, Felicia och André prova på att vara lärare. Följ med när de helt utan erfarenhet kastas in i olika klassrum med allt från surrande sjuåringar till självsäkra gymnasieelever. Se alla avsnitt här nedan!

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du haft en lärare som betytt mycket?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Äntligen släpps Overwatch – sommarens hetaste spel

25 Maj 2016, 15:59

Tyck till om en NY PRODUKT!

24 Maj 2016, 17:03
Om du vill tjäna några extra slantar att shoppa för och samtidigt bli en professionell "tyckare" kan du få ett nytt extrajobb.

Vilda sexfester och morfinmissbruk – så lever överklassfamiljen

10 Feb 2016, 13:06
Följ den aristokratiska familjen Bellacourts vulgära liv på Comedy Central.

Överklassfamilj misshandlar servicepersonal och anordnar sexfester

2 Feb 2016, 17:12
Följ den aristokratiska familjen Bellacourts vulgära liv på Comedy Central.

Kända gamers skänker måltider till behövande

17 Dec 2015, 09:52
Gör som andra gamers: Hjälp Tomten att samla in julklappar i årets juligaste spel och var med och skänk 100 000 måltider till utsatta och hemlösa människor.

Bieber, Common och fler – så har du aldrig sett kändisarna förut

14 Dec 2015, 17:20
Äntligen får du se världsstjärnor duellera mot varandra genom att mima till olika låtar. Det är svinkul och stundtals helt bisarrt!