Taxijakts tidningsannons
Taxijakts tidningsannons

Taxijakt: "Vad har du själv för förslag, Linda Nordlund?"

REPLIK "Vi undrar: vad har Linda för förslag att göra taxi till en tryggare verksamhet?", skriver Fedja Porobic, marknadschef för Taxijakt i en replik till Linda Nordlund, LUF.


Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Debatten

I går uppmärksammades en annons från företaget Taxijakt, innehållande texten "Din dotter är fortfarande oskuld. Men om du skickar henne i en osäker taxi kan det gå fel...". Flera personer blev upprörda över detta och kallade annonsen sexistisk. En dem var Linda Nordlund från Liberala Ungdomsförbundet, som skrev en debattartikel om saken. 

Taxijakt svarar nog på kritiken från Nordlund.

Linda Nordlund ordförande i LUF (Folkpartietsungdomsförbund) hoppar på det nystartade och nytänkande lilla företagetTaxijakt. Ett företag som hon egentligen enligt LUF:s principer om fri konkurrens och behovet av nya moderna företag, borde gilla. Taxijakt är ettnytt bolag med höga ambitioner att förändra taximarknaden till nytta både förchaufförer och taxikunder. Vi är egentligen en internetbaserad taxiväxel somarbetar med chaufförer i alla taxibolag. Vi arbetar efter tre enkla principer. 

1.Säkrare: Föraren ska inte vara kriminellt belastad, vilket kontrolleras kontinuerligt.Kunden vet vad föraren heter och ser bilen på en karta, vilket registreringsnummerbilen har m.m. 

2. Billigare: Det ska vara lägre pris än dagens taxipriser. 

3. Fastpris: Alla kunder ska alltid få ett fast pris. 

Är inte det en bra idé Linda?

Linda Nordlund skriver ”Det ärbetydligt vanligare att kvinnor känner sig otrygga än att män gör det”.Just precis och det är därför Taxijakt lägger så stor vikt vid just tryggheten.Linda påstår att ”I stället valde Taxijakt att underblåsa uppfattningen att kvinnor har ettansvar att se till att de inte blir våldtagna. Detta synsätt lägger skulden förövergreppet på offret”. Påvilket sätt underblåser vi den konstiga uppfattningen? Här tar Lindas politiskafantasi överhanden. Vi håller ju med henne.

Vi tycker precis som hon att ”Det är betydligt vanligare att kvinnorkänner sig otrygga än att män gör det.” Det är därför vi lagt så stor viktvid att de förare vi förmedlar ska vara ostraffade och pålitliga. Det bordeLinda tycka om.

”Våldtäkter sker för att vissa mänväljer att våldta”. Det håller vi också med om. Tyvärr inträffar våldtäkterofta i sammanhang när man är alkoholpåverkad sena kvällar. Det finns svartaxiåkaresom erbjuder låga och fasta priser och sen sextrakasserar, begår övergrepp ellerrånar i bilen. Polisen varnar för att åka med svarttaxi. Det var dem vi tänktepå när vi skrev annonsen. Vår tjänst med fasta låga priser gör att en ungkvinna kan beställa bil genom oss och känna sig trygg.

Det sker 6 000 anmälda våldtäkter i Sverige varje år och därutöver finns ettstort mörkertal. I 30% av fallen är offren under 15 år. Den annons som Lindarasar emot vände sig till de föräldrar som är oroliga när deras unga döttrarska ta sig hem sena kvällar. Ibland känns det som politiker helt tappat greppetom verkligheten. Har Linda helt glömt hur vanliga föräldrar tänker och känner?  Vi undrar. Vad har Linda för förslag att görataxi till en tryggare verksamhet? 

Fedja Porobic
Marknadschef, Taxijakt

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Är Taxijakts annons rimlig?
Tack för din röst!
Artikeln kommer att lagras på Nyheter24.se, i en artikeldatabas eller motsvarande.