Wictoria Hånell, frilansjournalist, feminist och känslomänniska
Wictoria Hånell, frilansjournalist, feminist och känslomänniska

"Kära systrar, lita på er magkänsla – Lyssna inte på SD och SDU"

"Sverigedemokraternas politik är kvinnofientlig", skriver Wictoria Hånell,
frilansjournalist, feminist och känslomänniska


Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Jag har precis sett SDU:s valfilm som riktar in sig till tjejer. Man säger bland annat i filmen att tjejer ska få vara tjejer. Hur menar de då? Enligt SD:s talesperson i jämställdhetsfrågor har kvinnor mer känslomässiga instinkter och män är mer logiska.

Ok, vi utgår i detta debattinlägg att detta är sant. Vi kvinnor tar beslut utifrån våra känslomässiga instinkter. Låt oss då kika på vilka som valde SD i förra valet. 73 procent av de som röstade på SD är män. Det är också männen som dominerar i partiet. Ynka 3,5 procent av Sveriges kvinnor kan tänka sig att rösta på SD. 

Nu skulle jag kunna citera Paula Bieler (SD) och säga att kvinnor utgår från sina känslomässiga instinkter. Vad säger våra instinkter? Vad vill SD göra i jämställdhetens namn? Jo, de vill skippa de öronmärkta pappamånaderna, dubbla vårdnadsbidraget, sänka abortåldern från 18:e veckan till 12:e veckan. De vill återinföra sambeskattning. Och de vill ta bort genusvetenskapen från universiteten.

Detta sammanfattar Sverigedemokraternas feministiska värdegrund. Deras politik är kvinnofientlig. Kvinnor har inget att vinna på att rösta på SD. Lita på din magkänsla. Gör det kära systrar. Använd er unika förmåga att ta känslomässiga beslut. Visa i höstens val att SD inte är ett parti för oss kvinnor.

Wictoria Hånell
Frilansjournalist, feminist och känslomänniska 

/
/
SDU
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Är SD kvinnofientliga?
Tack för din röst!
Artikeln kommer att lagras på Nyheter24.se, i en artikeldatabas eller motsvarande.