Läs polisen Lindas rörande berättelse om mötet med den lilla flickan.
Läs polisen Lindas rörande berättelse om mötet med den lilla flickan. - Foto: Polisen

Den lilla flickan: "De kallade mig neger och sparkade på mig"

"Rösten bar knappt. Jag lutade mig lite lätt fram för att höra vad hon sa. Under tårarna och slöjan kom små viskningar fram. "De kallade mig neger och sparkade på mig". Så beskriver ungdomspolisen Linda mötet med en liten flicka.


Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Det gjorde ont i hjärtat att se den lilla flickan sitta mitt emot mig. Tårarna trillade ner för hennes kinder. Rösten bar knappt. Jag lutade mig lite lätt fram för att höra vad hon sa. Under tårarna och slöjan kom små viskningar fram. "De kallade mig neger och sparkade på mig". 

Jag svalde och tittade den lilla flickan i ögonen. De mörka fina ögonen som var spegelblanka och tårfyllda. Ögonen speglade rädsla för att det skulle hända igen. Jag tog flickans hand i min och sa: "Ingen ska någonsin få behandla dig så igen". 

Flickan svarade att hon inte gjort något. Inte sagt något. "Jag var bara på väg hem från skolan". Jag berömde flickan för att hon var modig och berättade för mig. Modig som vågat! 

Jag önskar så att mina ord om att ingen någonsin ska få behandla flickan så igen blev sanning. Nu fick den unga flickan den hjälp och stöd hon behövde. Hon hade vuxna runt sig som fanns där och förstod att flickan inte mådde bra.

Tänk om de som beter sig så här visste vilken rädsla de utsätter andra för. Vi vuxna måste hjälpas åt att uppmärksamma de barn och ungdomar som på olika sätt mår dåligt och utsätts för brott. Vi får aldrig blunda för det vi ser! Tillsammans gör vi skillnad! 

Linda, ungdomspolis Västerås

Texten är en återpublicering från polisen Västmanlands Facebooksida.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med?
Tack för din röst!
Artikeln kommer att lagras på Nyheter24.se, i en artikeldatabas eller motsvarande.
Senaste nytt

"Jag körde rattfull med ena dottern i bilen"

13 Dec 2022, 11:12

En stark välfärd är det enda som kan rädda svensk psykiatri

10 Sep 2022, 18:41
DEBATT: ​​"Man kan önska att jag var ett undantagsfall. Men jag är vuxen nu och med åren har jag träffat alldeles för många människor med liknande berättelser. Berättelser om en psykiatri som inte fungerar. Det är inte värdigt ett land som Sverige", skriver debattören och socialdemokraten Felicia Torpman.

DEBATT: "Sverige behöver en regering som tar kvinnors hälsa på allvar"

8 Sep 2022, 15:20
"Regeringen pratar gärna om sin feminism, men satsningar på kvinnosjukdomar lyser med sin frånvaro. Sverige behöver en regering som tar kvinnors hälsa på allvar och öronmärker resurser till forskning om kvinnosjukdomar", skriver Elisabeth Svantesson (M) och Matilda Ekeblad (MUF).

Därför går jag, Bränsleupprorets ledare, med i Moderaterna: "Arbetar hårdast"

5 Sep 2022, 15:34
"Redan innan Rysslands invasion av Ukraina hade Sverige världens dyraste diesel. Vi har i år sett bränslepriserna slå nya skyhöga rekord. Det finns ett parti som jag menar gör mest för att motverka detta, som arbetar hårdast för att priset ska sänkas", skriver Bränsleupprorets ledare Peder Blohm Bokenhielm.

Kan vi en gång för alla sluta klaga på skatten?

10 Jun 2022, 15:24
DEBATT. "Du som klagar. Du har säkert ett välbetalt jobb. Kanske betalar du mer i skatt än grannen. Men vet du? Det är inget straff. I grunden är skatter något fint. När det går till rätt saker", skriver debattören Felicia Torpman.

Sophie, 13, sätter ner foten: "Hjälp mig att befria försöksdjuren!"

2 Jun 2022, 09:47
INSÄNDARE: "Tänk att vara detta djur som används för att ta fram hudvård till människan, att lida och leva helt i motsats till sin instinkt", skriver Sophie Piper, 13.