Algot Thorin, riksdagskandidat plats 3 i Halland och vice förbundsordförande CUF
Algot Thorin, riksdagskandidat plats 3 i Halland och vice förbundsordförande CUF - Foto: Copyright: Tom Bengtsson / Tom Bengtsson

"Djurens rätt glömmer att vi har världens bästa djurskydd"

"Så länge folk äter kött så kommer det behövas köttproduktion, och för en hållbar och human matpolitik så bör man lägga sin röst på Centerpartiet", skriver Algot Thorin, Centerpartiet.


Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Om skribenten

Följ Algot Thorin på Twitter: @AlgotThorin 

Kolla även in på Thorins kampanjsida: www.algot2014.se

I EU-valet i våras var Centerpartiet det parti som tydligast kämpade för djurens välstånd. Vi drev på för ett bättre djurskydd i hela EU, så att en dansk eller tysk grisbonde inte ska komma undan med att låta grisarna få avklippta knorrar och minimalt levnadsutrymme. Nu till riksdagsvalet är vi det enda parti som driver att all mat ska vara fri antibiotika, för de andra partierna verkar hotet från överanvändning av antibiotika tydligen en överflödig fråga. I de lokala valen driver vi att maten till offentliga kök in ska vara producerad till samma villkor när det kommer till djurskydd och miljö som vi ställer på vår svenska produktion.

Vad är Djurens rätts tankar om detta? Uppenbarligen inte särskilt höga. Istället för att fokusera på hur vi kan göra livet bättre för djuren har Djurens rätt gjort de svenska bönderna till dödsfiender i sin kamp. Centerpartiet vet däremot att de är allierade i kampen för bättre djurskydd och bättre miljö. Har Djurens Rätt någonsin träffat en svensk bonde eller tror de på allvar att de svenska bönderna helt enkelt är onda och vill göra livet surt för sina djur?

Sverige har världens bästa djurskydd. Vill man göra något gott för djuren är det bästa man kan göra att välja svenskt. Allt för drastiska regelökningar på svenska bönder kommer inte göra djurens situation bättre - tvärtom, det kommer bara slå ut den svenska produktionen och göra svenskt kött dyrare, vilket ökar importen av utländskt kött producerat till mycket sämre standarder.

Djurens rätt ska vara ärliga i sin argumentation och erkänna att de inte vill att människor äter kött överhuvudtaget, vi anser att detta är upp till människor själva. Så länge folk äter kött så kommer det behövas köttproduktion, och för en hållbar och human matpolitik så bör man lägga sin röst på Centerpartiet.

Algot Thorin,
riksdagskandidat plats 3 i Halland, vice förbundsordförande CUF

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med?
Tack för din röst!
Artikeln kommer att lagras på Nyheter24.se, i en artikeldatabas eller motsvarande.