"Extremfeminister utnyttjar sitt kön för att trycka ner alla andra kvinnor"

"Länge kunde jag stoltsera att jag var för feminism men i dag kan jag inte det. Dagens feminism är inte naturlig, den är extrem och den missgynnar kvinnor mer än den hjälper", skriver Arman Karégar.


Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Om skribenten

Arman Karégar är en ungdom som är engagerad i politik, skola och musik.

Under hela min uppväxt har jag alltid sett kvinnor som mina jämlikar. Sedan några år tillbaka märker jag dock hur extremister börjat utnyttja könet som ett argument. I stället för att helhjärtat fokusera på rätt saker så som till exempel jämställda löner så förstörs seriositeten i den frågan genom att ”feminister” beskyller sitt kön för alla sina misslyckanden. Dagens flickor får i tidig ålder höra att de inte är individer utan offer som inte kan lyckas.

När vår egen vice statsminister säger att svenska män äter mer kött än kvinnor så är det hon som delar upp oss i kön. Klart att det finns kvinnor som äter mer kött än andra svenska män!

Det är nästan ironiskt hur dessa extremister gör så att de seriösa feministiska samtalsämnena man har haft med sina vänner bytts ut mot skämt. ”Vad blir nästa steg? Ska det installeras pissoarer i damtoaletter? Ska Swedish House Mafia kvotera in tre kvinnor vid en framtida comeback? Ska man ersätta ordet ”man” i denna mening med Minna (en blandning av man och kvinna)?”

När jag häromdagen satt och tänkte på hur feminismen i dag missgynnar kvinnor såg jag plötsligt en text där Irena Pozar skrivit om att det till och med behövs kvoteras in mer kvinnor i en dokumentär som handlar om en av våra mest framgångsrika manliga idrottare. I stället för att ta mig för pannan valde jag att objektivt titta igenom kommentarerna för att se samhällets reaktioner. Många män känner ”nej, nu får det räcka”, många kvinnor tar avstånd - ordet feminism klingar alltmer dåligt.

Det får vara nog nu! Jag varken är en kvinnohatare eller för ett patriarkat, jag vill bara varna er extremister för hur ni är på väg att besmutsa en väldigt fin ideologi.

Arman Karegar

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Är dagens feminism dålig för kvinnorna?
Tack för din röst!
Artikeln kommer att lagras på Nyheter24.se, i en artikeldatabas eller motsvarande.