1 av 3
- Foto: Privat
2 av 3
- Foto: Privat
3 av 3
- Foto: Privat

Marwa Karim: "Jag orkar inte skämmas för min acne längre"

Marwa Karim: "Till alla er som läser det här, förlåt ifall ni har trott att jag är typ världens vackraste. Förlåt. But i don't care. This is the real me"


Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Marwa Karim är 19 år, har irakiska rötter, är bosatt i Gävle och kommer från Hudiksvall. Hon har blivit utsatt för mobbning i tio år. Redan vid sexårsåldern blev hon mobbad för sitt utseende och sin muslimska bakgrund.

Inspirerad av sin fantastiska förebilder, mamma, Zlatan och Beyonce så valde hon livet framför döden och bestämde sig för att vara en bra förebild för andra och fortsätta kämpa för att bevisa alla mobbare att hon är bäst, starkast och kommer klara det här.

Läs hennes blogg här: marwalicious.devote.se

Jag orkar inte gömma mig bakom smink längre. Jag orkar inte skämmas längre. Jag orkar inte gråta varje dag och känna mig så jävla äcklig och värdelös, för det är ju precis det jag får höra av andra. Jag orkar inte vara rädd för att gå ut osminkad.

I 19 år har jag fått stå ut med acne. Jag har gömt mig bakom smink. Jag har ätit tabletter (antibiotika). Jag har tvättat ansiktet, två gånger om dagen. Jag har slutat stressa. Jag har minskat med choklad, smör, banan och snabba kolhydrater. Och jag har dessutom gömt mig bakom smink.

Flera gånger, i FLERA år.

Men ändå ser jag ut såhär. Jag har acne i ansiktet och på ryggen. Men det är värst i ansiktet. Och varje dag när jag har vaknat, har jag kollat mig själv i spegeln, blivit så jävla besviken, gråtit floder och inte orkat fixa mig för dagen. För det enda jag vill är ju att känna mig så snygg och så vacker. Inte för någon annan. Utan för mig själv.

Jag har skämts så mycket i 19 år och bara tänkt "VARFÖR JUST JAG? GÅ DÖ JÄVLA ACNE". Sen inser jag att jag inte är ensam om det här. Utan att det finns andra som har det här problemet och bekymret. Många tänker nog "Men dra mig baklänges vad barnslig du är som klagar på acne, finnas fan andra problem att ta upp". Ja, men det här är mitt problem. Att mitt självförtroende och självkänsla har sjunkit så många gånger att jag inte orkat leva. Att jag inte orkat gå till skolan eller till jobbet osminkad, eller för att jag inte har lust eller för att rädslan ligger där och skriker i mitt huvud "Marwa visa inte dig själv. Du är så äcklig".

Till alla er som läser det här, förlåt ifall ni har trott att jag är typ världens vackraste. Förlåt. But i don't care. This is the real me.

Till alla er som går igenom samma sak och som har kämpat eller som kämpar varje dag för att må bra och känna er så vackra och fina. Ni är redan vackra. Låt ingen få trycka ner er och ta ert självförtroende ifrån er. Om jag vågar, så vågar definitivt du också. Gå osminkad, eller gå sminkad. Gör det som känns bäst för dig. Visa ditt ansikte. Visa ditt naturliga du, och le mot hela världen. Tillsammans klarar vi det!

Marwa Karim

--

Den här texten publicerades ursprungligen på Marwa Karims blogg. Läs originalet här.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med?
Tack för din röst!
Artikeln kommer att lagras på Nyheter24.se, i en artikeldatabas eller motsvarande.
Senaste nytt

"Jag körde rattfull med ena dottern i bilen"

13 Dec 2022, 11:12

En stark välfärd är det enda som kan rädda svensk psykiatri

10 Sep 2022, 18:41
DEBATT: ​​"Man kan önska att jag var ett undantagsfall. Men jag är vuxen nu och med åren har jag träffat alldeles för många människor med liknande berättelser. Berättelser om en psykiatri som inte fungerar. Det är inte värdigt ett land som Sverige", skriver debattören och socialdemokraten Felicia Torpman.

DEBATT: "Sverige behöver en regering som tar kvinnors hälsa på allvar"

8 Sep 2022, 15:20
"Regeringen pratar gärna om sin feminism, men satsningar på kvinnosjukdomar lyser med sin frånvaro. Sverige behöver en regering som tar kvinnors hälsa på allvar och öronmärker resurser till forskning om kvinnosjukdomar", skriver Elisabeth Svantesson (M) och Matilda Ekeblad (MUF).

Därför går jag, Bränsleupprorets ledare, med i Moderaterna: "Arbetar hårdast"

5 Sep 2022, 15:34
"Redan innan Rysslands invasion av Ukraina hade Sverige världens dyraste diesel. Vi har i år sett bränslepriserna slå nya skyhöga rekord. Det finns ett parti som jag menar gör mest för att motverka detta, som arbetar hårdast för att priset ska sänkas", skriver Bränsleupprorets ledare Peder Blohm Bokenhielm.

Kan vi en gång för alla sluta klaga på skatten?

10 Jun 2022, 15:24
DEBATT. "Du som klagar. Du har säkert ett välbetalt jobb. Kanske betalar du mer i skatt än grannen. Men vet du? Det är inget straff. I grunden är skatter något fint. När det går till rätt saker", skriver debattören Felicia Torpman.

Sophie, 13, sätter ner foten: "Hjälp mig att befria försöksdjuren!"

2 Jun 2022, 09:47
INSÄNDARE: "Tänk att vara detta djur som används för att ta fram hudvård till människan, att lida och leva helt i motsats till sin instinkt", skriver Sophie Piper, 13.