- Foto: Privat

"Folkpartiets förslag om migrationen är vidriga"

Grön Ungdom: "Bevisbördan bör läggas på Migrationsverket i stället för på den asylsökande. Det är inga konstigheter, bara en rimlig och human migrationspolitik"


Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Tänk om det vore så lätt som LUF och(FP) gärna vill utmåla det. Att om vi bara sätter in lite flerkrav så löser allting sig. Att i stället för att synaMigrationsverket och se vad Sverige gjort fel, fokusera på denasylsökande och se vad hen ska göra bättre. För ve och skam attdet är den organisation som sitter på makten som skulle vara fördålig, nej självklart är det den enskilda individen som inte varittillräckligt taggad och motiverad. Vi känner igen retoriken frånderas ökända skolpolitik.

Folkpartiets förslag om språkkrav förmedborgarskap, försörjningskrav för anhöriginvandring och krav påjobb för att kunna gå från tillfälligt uppehållstillstånd tillpermanent uppehållstillstånd är vidriga. Det är förslag som gördet svårare att kunna ta sig till Sverige och att kunna få stannahär. 

Det är förslag som ökar otryggheten för och bördan på denenskilda asylsökande. Grön Ungdoms migrationspolitiska utskottskräms över att det så kallade liberala partiet lägger framsådana restriktiva förslag. De främlingsfientliga vindarna blåserkallt och vi kan inte tillåta att de partier som torde sig stå fören human migrationspolitik börjar nosa på de brunaSverigedemokraternas politik.

Debatten kan inte och får inte handlaom att den person som flytt från sitt hem på grund av livsfara inteär tillräckligt bra för Sverige. Fokus bör ligga påMigrationsverket, den myndighet som behandlar frågor om asyl ochmedborgarskap. För det är Migrationsverket som inte ärtillräckligt bra och det är asyllagarna som inte är tillräckligtbra. 

Det är av stor vikt att, precis som skrivet i vår tidigare debattartikel, kunskapen hos Migrationsverkets handläggare blirbättre så att den asylsökande får en korrekt behandling av sittärende. Som skrivet i vår tidigare debattartikel bör ocksåbevisbördan läggas på Migrationsverket i stället för på denasylsökande. Det är inga konstigheter, bara en rimlig och humanmigrationspolitik.

Grön Ungdoms migrationspolitiskautskott,
Agnes Johanson
Aida Badeli
Mona Hagi
Tova Flodin

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med?
Tack för din röst!
Artikeln kommer att lagras på Nyheter24.se, i en artikeldatabas eller motsvarande.