- Foto: Privat

"Nej, IS-terrorister förtjänar inte hjälp!"

Fredrik Brodén: "Börja jobba förebyggande med dessa frågor och med dessa personer innan dom väljer att åka ner"


Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Om skribenten

Fredrik Brodén är 26 år och kommer från Landskrona.

På senare tid har det uppkommit en del debatter om huruvida vi ska hjälpa återvändande IS-krigare och vad de i så fall ska få för hjälp. Enligt mig är svaret enkelt: IS-krigare ska inte ha och förtjänar ingen hjälp. 

De har själv valt att åka ner och kriga för IS, som är en terrororganisation. Enligt mig är dessa individer inte mänskliga någonstans och förtjänar därför ingen så kallad hjälp. Dessa människor väljer själv att halshugga, tortera och sätta skräck i folk. Varför ska vi då hjälpa dessa personer när de återvänder till Sverige? Det är som att säga åt dom att det dom gör är okej och blir ni sårade och behöver läkarvård eller annan hjälp så får ni det när ni kommer hem till Sverige igen. 

Vilken vettig människa kan sitta och debattera och försvara detta? Varför vill man och ska man hjälpa människor som enligt mitt tycke är monster, terrorister och fanatiker? Det finns människor i Sverige som behöver hjälp men som inte får det. Människor som kämpat i åratal mot diverse sjukdomar, arbetslöshet, fattigdom, bostadslöshet och så vidare som inte har fått den hjälp som de har behövt. 

Men vi ska vara där för dessa sjuka terrorister? Snälla hjälp mig att förstå?

Istället för att hjälpa dessa människor borde dom lämnas åt sitt eget öde. Man ska kunna dra tillbaka medborgarskap för människor som åker ner och ansluter sig till IS eller andra terrorgrupper. Dessa personer väljer själv att förbruka sitt mänskliga förtroende och därmed även, enligt mig, sitt svenska medborgarskap. 

Jag har läst och hört i diverse debatter folk som argumenterar för dessa människors räkning och menar på att dessa är i ett stort utanförskap, är fattiga och lågt utbildade. Och?!

Det finns svenskar, även andra nationaliteter, som också lever i utanförskap och fattigdom, som inte väljer att ansluta sig till någon sjuk terrorgrupp för att visa sitt missnöje. Tänk om alla skulle tänkt på liknande vis. Det går inte ihop. Dessa människor är utom all räddning och förtjänar dessutom ingen räddning. De har valt att bli monster och ska därför behandlas som det dom är. Hjälp istället de människor som förtjänar det. 

Börja jobba förebyggande med dessa frågor och med dessa personer innan dom väljer att åka ner. För kan man få personer att ändra sig innan det är för sent så vinner alla på det. Men när dom väl valt sin väg då är det för sent. Då ska dom inte komma till Sverige igen. Vi har andra problem att ta hand om. IS-krigare är inte människor i mina ögon och bör därför inte ha några rättigheter här i Sverige. Man kan inte dalta med allt och alla i ett samhälle. Markera mot all fanatism, terrorism och idiotism. Alla förtjänar inte hjälp.

Fredrik Brodén

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med?
Tack för din röst!
Artikeln kommer att lagras på Nyheter24.se, i en artikeldatabas eller motsvarande.