- Foto: Privat

Jimmy Striger: "Sluta tro att min ADHD är en sjukdom"

Jimmy Striger skriver om att ADHD inte är en sjukdom som går att bota. Han menar att det är något den med ADHD måste handskas med varje dag. Att påstå något annat är respektlöst och ett tecken på okunskap.


Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Om skribenten

Jimmy Striger är toppbloggare på finest.se och nominerad till årets toppbloggare på Finestawards.

I december 2013 fick han en ADHD-diagnos.

Följ honom på Twitter: @adhdpappan

Jag vet inte varför folk envisas med detta!

ADHD är inte en sjukdom som kommer från en läckande tarm, eller att det saknas en mineral eller vitamin till höger eller vänster. Jag blir uppriktigt förbannad på att folk tror att det är en sjukdom som går att bota om man använder vissa företags produkter och sen är problemet med adhd löst. ADHD är inte en sjukdom!

Du får inte bara ADHD pang mitt i livet för att du kanske har varit lite ohälsosam en period, men att vara ohälsosam gör inte livet med ADHD enklare heller. Miljö, struktur, kost, träning, kärlek, uppmärksamhet, förståelse, stöd och hjälp. Det är medicinen som behövs för en lättare vardag. Inte att plocka bort nån källa i kosten som gör att ADHD försvinner.

Genom att påverka kosten och livsstilen kan du underlätta livet med ADHD samt andra diagnoser, men att tro sig kunna bota det är lika korkat som att säga att jorden är platt. Att säga att ADHD är på grund av läckande tarm gör mig vansinnig, har själv gjort ett test och nej jag hade inte läckande tarm.

Många med diagnoser har däremot svårt att hålla en bra kost, men vem har inte det?

Att säga att ADHD är en sjukdom som går att bota, då det är genetiskt, är bara ett tyckande och brist på kunskap och respekt.

Jimmy Striger,
Diagnostiserad med ADHD

/
/
/
Bot
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med?
Tack för din röst!
Senaste nytt

"Jag körde rattfull med ena dottern i bilen"

13 Dec 2022, 11:12

En stark välfärd är det enda som kan rädda svensk psykiatri

10 Sep 2022, 18:41
DEBATT: ​​"Man kan önska att jag var ett undantagsfall. Men jag är vuxen nu och med åren har jag träffat alldeles för många människor med liknande berättelser. Berättelser om en psykiatri som inte fungerar. Det är inte värdigt ett land som Sverige", skriver debattören och socialdemokraten Felicia Torpman.

DEBATT: "Sverige behöver en regering som tar kvinnors hälsa på allvar"

8 Sep 2022, 15:20
"Regeringen pratar gärna om sin feminism, men satsningar på kvinnosjukdomar lyser med sin frånvaro. Sverige behöver en regering som tar kvinnors hälsa på allvar och öronmärker resurser till forskning om kvinnosjukdomar", skriver Elisabeth Svantesson (M) och Matilda Ekeblad (MUF).

Därför går jag, Bränsleupprorets ledare, med i Moderaterna: "Arbetar hårdast"

5 Sep 2022, 15:34
"Redan innan Rysslands invasion av Ukraina hade Sverige världens dyraste diesel. Vi har i år sett bränslepriserna slå nya skyhöga rekord. Det finns ett parti som jag menar gör mest för att motverka detta, som arbetar hårdast för att priset ska sänkas", skriver Bränsleupprorets ledare Peder Blohm Bokenhielm.

Kan vi en gång för alla sluta klaga på skatten?

10 Jun 2022, 15:24
DEBATT. "Du som klagar. Du har säkert ett välbetalt jobb. Kanske betalar du mer i skatt än grannen. Men vet du? Det är inget straff. I grunden är skatter något fint. När det går till rätt saker", skriver debattören Felicia Torpman.

Sophie, 13, sätter ner foten: "Hjälp mig att befria försöksdjuren!"

2 Jun 2022, 09:47
INSÄNDARE: "Tänk att vara detta djur som används för att ta fram hudvård till människan, att lida och leva helt i motsats till sin instinkt", skriver Sophie Piper, 13.