Dennis Widehammar skriver om Sverigedemokraternas skuld för bränderna på asylboenden
1 av 3
Dennis Widehammar skriver om Sverigedemokraternas skuld för bränderna på asylboenden - Foto: Privat/TT
Dennis Widehammar
2 av 3
Dennis Widehammar - Foto: Privat
Ett tilltänkt asylboende brann i Kånna den 16/10 2015
3 av 3
Ett tilltänkt asylboende brann i Kånna den 16/10 2015 - Foto: TT

Jag tror att bröderna Ekeroth gillar när asylboenden brinner

Dennis Widehammar: Hur kan vi bara gå med på att de här människorna eldar upp det fina land som vi bygger upp tillsammans? Du som någon gång eldat ned ett hus, förstår inte du att det kommer behöva byggas upp igen?


Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Om skribenten

Dennis Widehammar är programledare, YouTube-profil och krönikör.

Följ honom på Twitter; @dewide, Youtube; DewideKlagar och på hans hemsida; denniswidehammar.se

År 1981 föddes ett tvillingpar med efternamnet Ekeroth. Jag vet inte vad som hänt under deras uppväxt eftersom att vi aldrig träffat varandra. Men 31 år senare väljer den ena brodern vid namn Kent att i grupp trakassera Soran Ismail, påstå att Sverige inte är hans land. Han beväpnade sig också med järnrör, vilket många av oss har sett i den omtalade filmen från järnrörsskandalen.

Det är förmodligen få av oss som missat hur Sverigedemokraterna i år delat ut kartor med adresser till var flyktingboenden finns till sina väljare: människor som litar på ett parti som avskyr just dessa flyktingboenden.

Det har nu gått 34 år sedan bröderna Ekeroth föddes, då väljer den andra tvillingbrodern Ted Ekeroth att kommentera detta: “Det handlar om offentlig information”.

På frågan: “Är du inte orolig för att det kan trigga brott?” svarade Ted:

“Vi motsätter oss all form av våldsverkan. Skulle någon vilja begå våld mot folk eller byggnader så kan de ta reda på var de ligger på egen hand. Det behöver inte oss för det. Vårt syfte är bara att informera medborgarna så att de som vill kan klaga och reagera”.

Jag passade på att titta på Teds hemsida, tryckte på fliken “Om mig” och läste följande:

“Islams utbredning är det största hotet mot frihet, demokrati, kvinnors rättigheter, framgång och välstånd”.

Personen som svarar på frågor om partiet som delat ut kartor till vart människor som kan tänkas tro på Islam befinner sig, kallar än idag Islam på sin egen hemsida för “det största hotet”.

Jag fortsätter att citera från Teds hemsida: “En avgörande skillnad om man t.ex. jämför med hotet från nazismen var att man faktiskt enades att Hitler-Tyskland var något som man måste bekämpa. Den samstämmigheten ser vi inte vad gäller islam, vilket gör problemet så mycket större”.

Jag tror inte att Ted är orolig för att det kan trigga brott, jag tror att Ted skulle må ytterst bra om det skedde ännu en mordbrand på grund av att Sverigedemokraterna delat ut kartor. Varför finns det annars en tändare på SD:s webshop? Känns det inte opassande för er med tanke på vad du skriver om Islam på din egen hemsida Ted? Din egen tvillingbror höll i ett järnrör för tre år sen, ändå påstår du att ni motsätter er all form av våldsverkan. Hur kan det inte ses som en uppmuntring till att börja elda med tanke på vad SD gjort hittills? Eller är det så enkelt att det är svenskt att ha en vit tändare som det står SD på?

Jag förstår självklart att tändaren kan ha funnits i shopen sedan innan. Det är klart att den som vill elda ned ett flyktingboende skulle kunna köpa en bättre tändare någon annanstans, det känns bara väldigt äckligt att se hur du, Ted, väljer att försvara ert sätt att sprida information om var människor som söker trygghet befinner sig när du målar upp dem som ett hot.

Hur kan vi bara gå med på att de här fega människorna fortsätter elda upp det fina land som vi håller på att bygga upp tillsammans? Du som någon gång eldat ned ett hus, förstår inte du att det kommer behöva byggas upp igen? Jag tror att vi behöver mötas, om Ted, Kent eller någon annan från Sverigedemokraterna läser det här. Titta på min video jag gjorde igår och maila mig sen så vi kan prata med varandra. Kanske över en kopp kaffe?

Dennis Widehammar

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med?
Tack för din röst!
Artikeln kommer att lagras på Nyheter24.se, i en artikeldatabas eller motsvarande.