Avry Ramey skriver om hur han blev våldtagen av sin flickvän.
1 av 3
Avry Ramey skriver om hur han blev våldtagen av sin flickvän. - Foto: Privat/TT
Avry Ramey.
2 av 3
Avry Ramey. - Foto: Privat
Mannen på bilden har inget med artikeln att göra.
3 av 3
Mannen på bilden har inget med artikeln att göra. - Foto: TT

Jag blev våldtagen av min flickvän

Avry Ramey från Florida, USA, har blivit flitigt uppmärksammad i internationella medier efter att han gick ut med att han blev våldtagen av sin flickvän. I en för Nyheter24 världsexklusiv debattartikel skriver han nu om sina upplevelser.


Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Om skribenten

Avry Ramey är 23 år gammal och kommer från Florida, USA.

För ett par år sedan var jag hemma hos min flickvän när hon låste fast mig i handlederna och våldtog mig. Hon gjorde det tills hon blev trött, och när hon slutade var det enda jag kunde säga: "Du våldtog mig för i helvete". Det enda hon sa var "Förlåt".

Vi fortsatte vara tillsammans därför att jag trodde att vi älskade varandra (vi är inte tillsammans nu längre). Under en lång tid hade jag problem med min maskulinitet. Om det hela var mitt fel. Om det ens var våldtäkt. Men efter tag insåg jag att det var just det. Våldtäkt.

I USA är våldtäkt att tvinga någon att ha sex när den personen inte vill. Jag ville inte. Det var våldtäkt. Människor frågar sig alltid "Vad gjorde han i hennes säng?" Men om frågan är det motsatta så är det annorlunda. Någon läste min historia och sa: "Vi får alltid lära oss om våldtäkt så länge de inblandade följer mallen".

Jag tror att det är det som är grejen med manliga offer av våldtäkt. Vi får lära oss att kvinnor och barn kan bli våldtagna – men aldrig män.

Det är oroväckande, därför att vem som helst kan bli våldtagen av vem som helst. Vad än statistiken är för manliga offer, tänk på att de är de enda som som blivit anmälda.

Det finns män därute som är rädda för att anmäla sin våldtäkt. Eller som tror att de inte ska bli trodda. Så de är tysta. Det är den sorgliga sanningen.

Därför har jag valt att stå upp för de som är för rädda. Jag vill höja medvetenheten. Varför går jag ut med det här offentligt nu? Därför att jag jag inte är rädd. Inte längre.

Avry Ramey

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Pratar vi för lite om att män kan bli våldtagna?
Tack för din röst!
Artikeln kommer att lagras på Nyheter24.se, i en artikeldatabas eller motsvarande.