Lamin Hamilton Sanogo frågar i debattartikeln om åsikter är viktigare än personligheten när det kommer till att dejta.
1 av 3
Lamin Hamilton Sanogo frågar i debattartikeln om åsikter är viktigare än personligheten när det kommer till att dejta. - Foto: Privat/TT
Lamin Hamilton Sanogo.
2 av 3
Lamin Hamilton Sanogo. - Foto: Privat
"Är det inte dags att vi börjar kolla på personens insida istället för om personen röstar blått eller rött?"
3 av 3
"Är det inte dags att vi börjar kolla på personens insida istället för om personen röstar blått eller rött?" - Foto: TT

Kan inte tjejer sluta blanda in politiska åsikter när de dejtar?

Debattören: Vad hände med det gamla goda "är du snäll, trevlig, och vi klickar såklart kan vi umgås" utan för en gång skull blanda in politiken i allt när man dejtar.


Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Om skribenten

Lamin Hamilton Sanogo är 24 år och bor i Stockholm.

Lamin är journaliststuderande, och jobbar på bibliotek.

Jag vet inte riktigt vad är det som har hänt med Sverige den senaste tiden, allt detta politiska spel har även smittat hos befolkningen. Man ser tydliga grupperingar i samhället, moderater hänger med moderater, vänsterorienterade personer med samma politiska linje.

I dag verkar vänskap eller kärlek splittras på grund av en eller flera enstaka åsikter som verkar inte alls spegla personligheten hos individen.

Då återkommer jag till kvinnors val av partner där jag har sett upprepande gånger på uteställen, men även dejtingsajter, att de är tydliga med att du ska vara exempelvis "liberal" för att vi ska kunna passa ihop annars kommer det inte funka. En liberal kille skulle fortfarande kunna vara tjejens värsta fiende, till och med vara en skitstövel trots de liknande åsikterna.

För det första hur sjutton skulle en politisk åsikt väga tyngre än en individs personlighet.

"Nej, du är för sänkta skatter, vi skulle inte kunna passa ihop tyvärr".

Sådana uttalanden förbryllar mig verkligen. Vem vet, en moderat där ute kan lika gärna vara en perfekt partner till en sosse-tjej, men ingen av de kan veta det. Varför då?

Ja enkelt, de låter deras politiska anspelningar ta över deras sinne och tankar. Vad vi ser idag ut på stan och överallt är vad vi ser.

Flera grupper med helt olika åsikter där ena och den andra inte platsar i deras lilla sällskap utan att egentligen veta vem den personen är från hjärtat. Jag kan säga att jag är moderat och har vänner från nästan alla håll som jag lyckats behålla trots våra olika åsikter, för vi låter inte politiken styra våra känslor och personlighet.

Jag har dejtat tjejer från olika block och det är bara tröttsamt att de vill blanda in politik baserad på vad du har eller inte har. Vad hände med det gamla goda "är du snäll, trevlig, och vi klickar såklart kan vi umgås" utan för en gång skull blanda in politiken i allt.

Ja, alla riksdagspartier förutom Sverigedemokraterna om jag får tillägga.

Är det inte dags att vi börjar kolla på personens insida istället för om personen röstar blått eller rött?

Lamin Hamilton Sanogo

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med?
Tack för din röst!
Artikeln kommer att lagras på Nyheter24.se, i en artikeldatabas eller motsvarande.