Eddy Bengtsson vill se mer idrott i skolan, inte mindre.
1 av 3
Eddy Bengtsson vill se mer idrott i skolan, inte mindre. - Foto: Privat/TT
Eddy Bengtsson.
2 av 3
Eddy Bengtsson. - Foto: Privat
"Är det värt att skjuta på problemet i stället för att ta tag i det redan nu?".
3 av 3
"Är det värt att skjuta på problemet i stället för att ta tag i det redan nu?". - Foto: TT

OS-brottaren: Våra barn behöver mer idrott i skolan – inte mindre

Eddy Bengtsson: Skolidrotten är den enda motion många ungdomar får, och det ska vi dra ner på? Fullständig idioti i mitt tycke!


Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Om skribenten

Eddy Bengtsson är en före detta brottare och MMA-fighter som tävlat i OS.

Läser och hör på nyheterna om att vi ska spara och spara! Vad är det egentligen vi sparar in på?

Barn och ungdomar behöver fysisk aktivitet för att må bättre och även kunna prestera bättre i skola och senare i livet, även i sitt arbete!

När jag hör att nu ska det sparas igen och då ska vi spara in på det viktigaste vi har och det är ju barnen. De ska ta hand om oss när vi blir gamla, och är våra politiker så egoistiska att man inte inser att bygger vi starka barn både fysiskt och kunskapsmässigt så kommer det att missgynna hela samhället.

När man tränar så bildas ”må-bra-hormoner” i kroppen som kallas endorfiner och dessa kan i många fall hjälpa till att kunna fokusera på uppgiften i klassrummet eller arbetsplatsen.

Jag var väldigt ”brötig” i skolan men när det hade varit idrott i skolan så kunde jag sitta still och koncentrera mig mycket bättre under lektionerna i skolan.

De dagar då vi inte hade idrott på schemat var det värre för mina lärare då jag inte alls hade samma fokus eftersom jag hade så jäkla mycket spring i benen. Vi var aktiva på våra raster men det räcker inte för alla. Idrotten är ett måste inom vår skola!

Dra ner på skolidrotten kanske vi sparar pengar på kort sikt, men i slutändan kommer det att kosta mer än det smakar när vi måste hjälpa både unga och vuxna att må bra igen. Kanske på grund av övervikt eller bara att man mår kasst.

Jag arbetar med hälsa och hjälper människor som vill må bättre på ett sunt och normalt sätt och det jag ordinerar är motion som passar individen så att vi kan börja må bättre igen.

Ofta handlar det om att alla kanske inte har de förutsättningar att föräldrar kan sätta sina barn i någon idrott då det kostar pengar med avgifter, utrustning och resor.

När inte den möjligheten finns så är skolidrotten den enda motion ungdomar får och det ska vi dra ner på? Fullständig idioti i mitt tycke!

Det finns idrottsföreningar i hela Sverige som gärna kommer ut på skolor och demonstrerar sina sporter för att öka intresset. Så en lösning hade ju varit att i stället för att dra ner på idrotten så utöka den till möjlighet att motionera på skolan varje dag med hjälp av ledare från de lokala föreningarna.

Vi älskar när det går bra för Sverige på den internationella scenen i olika sporter, men det vi absolut inte får glömma är att många av våra stora stjärnor har fostrats av idrotten i just skolan.

Det finns så kallade idrottsgymnasium där man har möjlighet att studera samtidigt som man satsar på idrotten som man brinner för. Men åter igen så måste man få aktivitet redan från skolstart, så de unga kan bygga en bra grund att stå på resten av livet.

Om vi sparar nu så kommer vi få betala dyrt senare och min fråga till beslutsfattarna är: Är det värt att skjuta på problemet i stället för att ta tag i det redan nu?

Eddy Bengtsson

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Behöver våra barn mer idrott i skolan?
Tack för din röst!
Artikeln kommer att lagras på Nyheter24.se, i en artikeldatabas eller motsvarande.
Senaste nytt

"Jag körde rattfull med ena dottern i bilen"

13 Dec 2022, 11:12

En stark välfärd är det enda som kan rädda svensk psykiatri

10 Sep 2022, 18:41
DEBATT: ​​"Man kan önska att jag var ett undantagsfall. Men jag är vuxen nu och med åren har jag träffat alldeles för många människor med liknande berättelser. Berättelser om en psykiatri som inte fungerar. Det är inte värdigt ett land som Sverige", skriver debattören och socialdemokraten Felicia Torpman.

DEBATT: "Sverige behöver en regering som tar kvinnors hälsa på allvar"

8 Sep 2022, 15:20
"Regeringen pratar gärna om sin feminism, men satsningar på kvinnosjukdomar lyser med sin frånvaro. Sverige behöver en regering som tar kvinnors hälsa på allvar och öronmärker resurser till forskning om kvinnosjukdomar", skriver Elisabeth Svantesson (M) och Matilda Ekeblad (MUF).

Därför går jag, Bränsleupprorets ledare, med i Moderaterna: "Arbetar hårdast"

5 Sep 2022, 15:34
"Redan innan Rysslands invasion av Ukraina hade Sverige världens dyraste diesel. Vi har i år sett bränslepriserna slå nya skyhöga rekord. Det finns ett parti som jag menar gör mest för att motverka detta, som arbetar hårdast för att priset ska sänkas", skriver Bränsleupprorets ledare Peder Blohm Bokenhielm.

Kan vi en gång för alla sluta klaga på skatten?

10 Jun 2022, 15:24
DEBATT. "Du som klagar. Du har säkert ett välbetalt jobb. Kanske betalar du mer i skatt än grannen. Men vet du? Det är inget straff. I grunden är skatter något fint. När det går till rätt saker", skriver debattören Felicia Torpman.

Sophie, 13, sätter ner foten: "Hjälp mig att befria försöksdjuren!"

2 Jun 2022, 09:47
INSÄNDARE: "Tänk att vara detta djur som används för att ta fram hudvård till människan, att lida och leva helt i motsats till sin instinkt", skriver Sophie Piper, 13.