Manuel Gustafsson ger svar på fråga alla undrat om.
1 av 3
Manuel Gustafsson ger svar på fråga alla undrat om. - Foto: Privat/TT-kollage
"Vi är inga snoppar och snippor".
2 av 3
"Vi är inga snoppar och snippor". - Foto: TT
Manuel Gustafsson.
3 av 3
Manuel Gustafsson. - Foto: Privat

Snälla killar, visa att ni är bättre än att skicka dickpics

Debattören: Skicka en ansiktsbild och säg hej i stället. Vad rolig. Var personlig. Bjud på vem du är och sluta tänk på det egna behovet.


Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Om skribenten

Manuel Gustafsson bloggar på nouw.com/Manuel Gustafsson.

Manuel finns även på Facebook.

Något jag har gemensamt med alla mina vänner, det är att vi verkligen kan prata om precis allting. Och det betyder att vi verkligen pratar om precis allt och alla.

Framför allt hur killar kan vara såna enorma problem. Vi hatar dom. Men vi älskar dom. För som straight brud, och gaykille skulle det nog bli väldigt tråkigt i längden.

Vad jag nu kommer berätta handlar inte ett skit om att vare sig mina tjejkompisar eller en annan skulle dra till sig något egendomligt. Men vi kan inte längre hålla sanningen tillbaka.

Killar måste sluta tjata på andra killar, och på andra tjejer, om sex. Killar måste sluta fråga och tjata på den dom är intresserade utav (för stunden) om hen vill se hans kuk.

Killar måste lägga av med det där beteendet. För så jävla intressant är det faktiskt inte.

I gayvärlden har jag absolut en extremt klar förståelse om precis allting med det här med kukar. Varför killar gör såhär, och varför dom aldrig kommer att sluta att bete sig så. Och det är för att killar mer alltid än aldrig tänker med den.

På Grindr och Tinder regnar det in sexförslag från höger till vänster. För är man med i leken får man leken tåla. Men nu är det såhär att man inte kan vara ensam om spelets regler. Om jag attraheras av dig ligger inte i dina händer. Inte heller mitt beslut.

Jag vet att en kukbild är påväg när jag chattar med kortfattade personer. Som bara skriver korta ord och oftast inte fler än tre i tag.

"Var finns du?", "Tja läget ses?", "Tja läget sugen?", "Tja läget kåt?, "Tja läget mått?", "Suga min kuk?", "Knulla din röd?", "Är du aktiv?", "Är du passiv?", "Visa din kuk!", "Visa dina bröst?", "Lite fler bilder?", och så vidare.

Det räcker därvid. Jag vill inte sitta och runka med dig i en cam. Jag vill inte ha telesex med dig. Vi vill inte se din kuk. Vi vet även att du sitter och beter dig såhär till massor av andra samtidigt. Precis så som du alltid har gjort.

Jag är inte heller mer än människa. Men jag sitter inte och tjatar och tjatar och tjatar utan att förstå vad jag faktiskt håller på med. Det är så jävla avtändande, rent för jävligt ärligt talat.

Vi har redan räknat ut dig. Vi vet att stolthet sitter i hjärnan, och att den hjärnan sitter mitt emellan dina ben –bevisligen. Tro fan att det inte är lätt att vara smart då.

Och bara för att sex är så otroligt naturligt så betyder inte det att det är så otroligt självklart att andra vill se din kuk det första som händer, eller känna sig tvingade att klä av sig nakna.

Den största ursäkten män kan komma med någonsin, är att de var för kåta. Du kom försent för att du var tvungen att runka, du var kåt. Du glömde köpa mjölk, för du tänkte på sex. För du var kåt. Oj då, du våldtog en kvinna, för du var kåt.

Allt det jag säger ligger undermedvetet när vi pratar om just sex. Att mannens ursäkt bottnar i att han faktiskt tänkte på något helt annat än det han borde göra. Och vad tänkte han på med ett annat ord? Jo sig själv. Och det märker man hela tiden när killar vägrar svara på andra frågor och bara tjatar och ska ha och ha och ha.

Och självklart. Jag är kille. Jag tänker alltid på sex. Dygnet runt. 24-7. Dag och natt. Ja, konstant och precis hela tiden. Och självklart är jag varken bättre eller sämre, eller någon mer vanlig eller ovanlig kille trots detta inlägg.

Bara för att man som kille är van vid att "hänga ut" sig själv – så betyder inte det att man måste ta kort och dela ut sig själv tills den dagen kommer då något kommer att använda det emot dig.

Att ett kort är starkt för dig, betyder inte att det inte skulle kunna vara mycket svagt och opersonligt för någon annan.

Det händer ofta att killar blir förbannade för att jag tackar nej. Speciellt när dom har skickat en kukbild på sig själva.

Skicka en ansiktsbild och säg hej i stället. Vad rolig. Var personlig. Bjud på vem du är och sluta tänk på det egna behovet.

Vi är inga snoppar och snippor. Och framför allt: Sluta bestäm dig för att andra genast skulle vilja se ditt könsorgan som dessutom inte alls är i sitt esse när bilden togs.

Och nej, att vara pryd är och oskuldsfull är inte på något sätt mitt budskap. Och absolut inte att inte få ligga så mycket man har ömsesidig förmåga till. Att båda är överens och eniga om sexet. Självklart ska det så vara! Jag är bara så trött på allt det här.

Allt jag vill är att träffa någon som inte är som alla andra. Och som kan sluta tro att jag bara är en kuk. Eller en kropp som endast duger när just han är sugen.

Och nej, det är ingen idé att försöka tro att jag skäms över min kropp bara för att jag inte vill. Jag är inte ens skyldig dig en motivering. Snarare du som är skyldigt mig att mera ta ett steg bakåt.

Men varför älskar män att skicka bilder på sina kukar för hela tiden? Jo, det är för att dom helt enkelt har sitt självförtroende där. Mäns känsligaste punkt är inte deras pung, utan faktiskt deras kuk.

För i ett förhållande är para 20 procent av allt sex bra. Oralsex för män är som blommor för kvinnor. Män kan ofta känna sig tvingade att få det överstökat. Duger jag eller duger jag inte. Och det känns obehagligt att invänta det sanna svaret.

Vi behöver bekräftelser på ett helt annat sätt än kvinnor. Vi stannar oftast där maten är bäst och där sexet är bäst. Jag tror även att vi ofta är rädda för att stanna upp och inse om vi skulle sakna något mera än detta.

Kuken är varje killes bästa vän. Det finns bara en på kroppen, och därför måste den få vara med. Men för den som inte har något så måste man förstå att andra personer skulle uppskatta den ännu mera om den faktiskt inte alls skulle blandas in.

Vissa killar vill bara ha bilder på andra för att veta om deras kukar duger eller inte. Killar frågar sällan om lov och älskar att få ta för sig.

Kåtheten är helt enkelt mäns överman. Mäns mentor. Och kan få en man galen om han inte får utlopp för just det sexuella behovet. Och han lär sig aldrig att söka nånting att uppskatta högre än vad just sex betyder för honom. Tyvärr.

Så hur bör man se på saken?

Ja, jag är säker på att en människas bästa sida handlar om att kunna ge personförtroende. Mer än att skicka kuk bilder det första man gör mitt i en mening om vad man hittat på under dagen.

Sen vet jag att många tjejer ofta råkar ut för mäns tendens att direkt hoppa in på sex direkt istället leder till en enormt stor besvikelse. För de behöver intelligent stimulans.

Man skulle kunna säga att mäns natur är som att läsa en bok baklänges många gånger. Och gärna går direkt på "efterrätten" sen är hela kalaset över och det är dags att gå hem.

Jag vill absolut inte bli påtvingad att känna mig som ett engångsligg varenda gång en kille ska skriva till mig och hålla på. Och det finns säkert fler med mig!

Manuel Gustafsson

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du någonsin skickat en bild på ditt kön?
Tack för din röst!
Artikeln kommer att lagras på Nyheter24.se, i en artikeldatabas eller motsvarande.
Senaste nytt

"Jag körde rattfull med ena dottern i bilen"

13 Dec 2022, 11:12

En stark välfärd är det enda som kan rädda svensk psykiatri

10 Sep 2022, 18:41
DEBATT: ​​"Man kan önska att jag var ett undantagsfall. Men jag är vuxen nu och med åren har jag träffat alldeles för många människor med liknande berättelser. Berättelser om en psykiatri som inte fungerar. Det är inte värdigt ett land som Sverige", skriver debattören och socialdemokraten Felicia Torpman.

DEBATT: "Sverige behöver en regering som tar kvinnors hälsa på allvar"

8 Sep 2022, 15:20
"Regeringen pratar gärna om sin feminism, men satsningar på kvinnosjukdomar lyser med sin frånvaro. Sverige behöver en regering som tar kvinnors hälsa på allvar och öronmärker resurser till forskning om kvinnosjukdomar", skriver Elisabeth Svantesson (M) och Matilda Ekeblad (MUF).

Därför går jag, Bränsleupprorets ledare, med i Moderaterna: "Arbetar hårdast"

5 Sep 2022, 15:34
"Redan innan Rysslands invasion av Ukraina hade Sverige världens dyraste diesel. Vi har i år sett bränslepriserna slå nya skyhöga rekord. Det finns ett parti som jag menar gör mest för att motverka detta, som arbetar hårdast för att priset ska sänkas", skriver Bränsleupprorets ledare Peder Blohm Bokenhielm.

Kan vi en gång för alla sluta klaga på skatten?

10 Jun 2022, 15:24
DEBATT. "Du som klagar. Du har säkert ett välbetalt jobb. Kanske betalar du mer i skatt än grannen. Men vet du? Det är inget straff. I grunden är skatter något fint. När det går till rätt saker", skriver debattören Felicia Torpman.

Sophie, 13, sätter ner foten: "Hjälp mig att befria försöksdjuren!"

2 Jun 2022, 09:47
INSÄNDARE: "Tänk att vara detta djur som används för att ta fram hudvård till människan, att lida och leva helt i motsats till sin instinkt", skriver Sophie Piper, 13.