Ungsvenskarna SDU tycker feministerna ska sluta hyckla.
1 av 3
Ungsvenskarna SDU tycker feministerna ska sluta hyckla. - Foto: Privat/TT
Sandra Palenryd.
2 av 3
Sandra Palenryd. - Foto: Privat
"Inte en enda kvinna ska behöva våldtas eller leva i förtryck i vårt jämställda Sverige".
3 av 3
"Inte en enda kvinna ska behöva våldtas eller leva i förtryck i vårt jämställda Sverige". - Foto: TT

SDU: Feminister borde sluta hyckla om importen av våldtäktsmän

Ungsvenskarna SDU: Vi kan inte blunda inför det faktum att vi har importerat en kulturellt betingad kvinnosyn som inte är förenlig med våra svenska värderingar.


Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Ebba talar i sin artikel om våldtäktsförsöket på påskdagens morgon. Där tre män försökte våldta en tjej och sedan brände henne med en cigarett.

Hon talar om att bekämpa rasism med feminism och jämlikhet. Ebba skriver: "Vi måste våga ta kampen för jämlikheten, för feminismen, mot sexism och rasism. Vi måste ta plats, höras och synas tillsammans".

Att i skenet av detta avskyvärda brott som begåtts där en ung kvinna blir utsatt för ett försök av gruppvåldtäkt lägga sitt fokus på rasism och feminism låter för mig helt absurt. Fokus bör och ska alltid ligga på offret.

Sedan bör man fokusera på den stora problematiska samhällsutvecklingen vi står inför. Alltså, varför har våldtäkterna och våldtäktsförsöken ökat lavinartat och vad kan vi göra åt det?

Att i samma andetag vurma kring feminism och att försvara den kulturella jämställdhetsklyftan som växer fram i Sverige kan jag inte heller förstå. Att feminister är de som ofta ställer sig försvarande för importerad kultur där kvinnovärdet ofta är noll och ingenting.

Där kvinnor ska skylas, stanna i hemmet, ta hand om sin man/familj och där hedersrelaterat våld är mer regel än undantag.

Där kvinnor förtjänar att våldtas om de inte skyler sig, då vi ses som lägre stående människor.

Vi kan inte blunda inför det faktum att vi har importerat en kulturellt betingad kvinnosyn som inte är förenlig med våra svenska värderingar. Det är ett faktiskt problem som måste hanteras och det nu.

Inte en enda kvinna ska behöva våldtas eller leva i förtryck i vårt jämställda Sverige. Alla kvinnor, oavsett ursprung, ska ha rätt till frihet och valfrihet. Den faktiska jämställdheten.

Så feminister, res er upp och stå enade mot förtrycket. Mot allt kvinnorelaterat förtryck. Allt annat vore bara rent och skärt hyckleri.

Sandra Palenryd,
Familjepolitisk talesperson Ungsvenskarna (SDU)

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med?
Tack för din röst!
Artikeln kommer att lagras på Nyheter24.se, i en artikeldatabas eller motsvarande.