Gulan Avci skriver angående avslöjandet att miljöpartisten och bostadsministern Mehmet Kaplan varit på middag med högerextrema ledare.
1 av 4
Gulan Avci skriver angående avslöjandet att miljöpartisten och bostadsministern Mehmet Kaplan varit på middag med högerextrema ledare. - Foto: Privat/TT
Gulan Avci.
2 av 4
Gulan Avci. - Foto: Privat
Mehmet Kaplan.
3 av 4
Mehmet Kaplan. - Foto: TT NYHETSBYRÅN
"Kaplan åt middag förra året med islamister och ordföranden för den ultranationalistiska fascistorganisationen Grå vargarna, Ilhan Senturk i Sverige."
4 av 4
"Kaplan åt middag förra året med islamister och ordföranden för den ultranationalistiska fascistorganisationen Grå vargarna, Ilhan Senturk i Sverige." - Foto: Faksimil trf.nu

Det är dags att avgå, Mehmet Kaplan

Liberala kvinnor: Vi behöver varken mer utanförskap eller fler islamister i Sverige. Kaplan har gjort sig omöjlig som minister och bidrar enbart till polarisering och hat mellan olika grupper.


Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Om skribenten

Gulan Avci (L) är ordförande för Liberala Kvinnor.

Vi politiker verkar i en förtroendebransch. Missbrukar vi förtroendet väljarna gett oss finns det bara en väg ut. Det är exitdörren! För den miljöpartistiska bostadsministern Mehmet Kaplan är det tvärtom. Han har nio liv i politiken.

Debattörer har genom åren larmat om Kaplans nära relationer till islamitiska grupper i Sverige och Turkiet. Nalin Pekgul, tidigare ordförande för socialdemokratiska kvinnoförbundet är en av dem.

I oktober 2014 skrev hon i Dagens Industri och varnade för problemen med utnämningen av Kaplan som minister i den rödgröna regeringen.

Kaplan har bland annat förminskat problemen med att muslimska ungdomar i svenska förorter åkt till Syrien och anslutit sig till terroristorganisationen Daesh. Han har jämfört dessa jihadistresor med att frivilliga svenskar deltog i finska vinterkriget.

Kaplan var värd för en konferens 2011 i Sveriges riksdag och bjöd in den värsta sortens antisemit, Yvonne Ridley, medlem i engelska Respect Party som bland annat hyllat terrorstämplade Hizbollah som frihetshjältar.

Kaplan åkte med Ship to Gaza-konvojen 2010 och båten Mavi Marmara som ägs av den turkiska islamistiska organisationen IHH. I följet fanns företrädare för en rad antisemitiska organisationer som stödjer terrorstämplade Hamas.

Kaplan åt middag förra året med islamister och ordföranden för den ultranationalistiska fascistorganisationen Grå vargarna, Ilhan Senturk i Sverige. En organisation som har nerblodade händer och ligger bakom en rad attacker mot kurder i Tyskland och andra länder.

Trots dessa klavertramp har den ledningen i Miljöpartiet ständigt använt en förlåtande ton och hävdat att han inte visste bättre.

Senast i går, sa språkröret Gustav Fridolin att han har fullt förtroende för sin minister. Den här gången är läget allvarligt, då går det inte bara att vända blad.

Sverige befinner sig i ett ansträngt läge med den största invandringen hit i modern tid. Nyanlända behöver snabbt komma in i samhället och integreras. Samtidigt ser vi hur utanförskapet växer och skapar problem.

Det leder till att konflikterna mellan olika etniska grupper förstärks. Det gör även den islamistiska extremismen. Det är en farlig utveckling som måste sättas stopp för innan det är försent.

Vi behöver varken mer utanförskap eller fler islamister i Sverige. Kaplan har gjort sig omöjlig som minister och bidrar enbart till polarisering och hat mellan olika grupper.

Därför bör Miljöpartiet ta ansvar för utvecklingen och byta ut Kaplan mot någon som är mer lämpad att sitta i regeringen.

Gulan Avci (L),
Ordförande Liberala Kvinnor

/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med?
Tack för din röst!
Artikeln kommer att lagras på Nyheter24.se, i en artikeldatabas eller motsvarande.
Senaste nytt

"Jag körde rattfull med ena dottern i bilen"

13 Dec 2022, 11:12

En stark välfärd är det enda som kan rädda svensk psykiatri

10 Sep 2022, 18:41
DEBATT: ​​"Man kan önska att jag var ett undantagsfall. Men jag är vuxen nu och med åren har jag träffat alldeles för många människor med liknande berättelser. Berättelser om en psykiatri som inte fungerar. Det är inte värdigt ett land som Sverige", skriver debattören och socialdemokraten Felicia Torpman.

DEBATT: "Sverige behöver en regering som tar kvinnors hälsa på allvar"

8 Sep 2022, 15:20
"Regeringen pratar gärna om sin feminism, men satsningar på kvinnosjukdomar lyser med sin frånvaro. Sverige behöver en regering som tar kvinnors hälsa på allvar och öronmärker resurser till forskning om kvinnosjukdomar", skriver Elisabeth Svantesson (M) och Matilda Ekeblad (MUF).

Därför går jag, Bränsleupprorets ledare, med i Moderaterna: "Arbetar hårdast"

5 Sep 2022, 15:34
"Redan innan Rysslands invasion av Ukraina hade Sverige världens dyraste diesel. Vi har i år sett bränslepriserna slå nya skyhöga rekord. Det finns ett parti som jag menar gör mest för att motverka detta, som arbetar hårdast för att priset ska sänkas", skriver Bränsleupprorets ledare Peder Blohm Bokenhielm.

Kan vi en gång för alla sluta klaga på skatten?

10 Jun 2022, 15:24
DEBATT. "Du som klagar. Du har säkert ett välbetalt jobb. Kanske betalar du mer i skatt än grannen. Men vet du? Det är inget straff. I grunden är skatter något fint. När det går till rätt saker", skriver debattören Felicia Torpman.

Sophie, 13, sätter ner foten: "Hjälp mig att befria försöksdjuren!"

2 Jun 2022, 09:47
INSÄNDARE: "Tänk att vara detta djur som används för att ta fram hudvård till människan, att lida och leva helt i motsats till sin instinkt", skriver Sophie Piper, 13.