Nataly Wright skriver om homofobi.
1 av 3
Nataly Wright skriver om homofobi. - Foto: Privat/TT
"Gud är kärlek. Gud straffar inte människor som älskar varandra".
2 av 3
"Gud är kärlek. Gud straffar inte människor som älskar varandra". - Foto: TT
Nataly Wright.
3 av 3
Nataly Wright. - Foto: Privat

Hellre i helvetet med homosexuella än i himlen med homofober

Debattören: Ni måste allvarligt talat vara helt snea i huvudet om ni tror att helvetet är en dålig plats att vara på ifall alla homosexuella hamnar där.


Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Om skribenten

Nataly Wright är 19 år, och bor i Vasastaden.

Hon håller på med Youtube samt bloggar.

Instagram: NatalyWright

För lite mer än ett och ett halvt år sedan satt jag bakom skolbänken på Östra Reals gymnasium och läste Religion. Vi jobbade med Kristendom vid den tiden och jag hamna i en grupp med min pararellklass då min egen klass var bortresta i Barcelona och jag hade missat uppgiften.

Vi fick en uppgift där vi skulle åka och intervjua en präst. Väl på plats så skulle vi fråga frågor som senare skulle komma på provet.

Gruppen jag hade hamnat i hade redan bestämt att de skulle intervjua en präst från den ryska ortodoxa kyrkan på Birger Jarlsgatan. Den sista frågan som ställdes handlade om en människas sexualitet och hur de såg på det.

Den ryska prästen var snabb på att påpeka att deras kyrka var emot homosexualitet och att de tyckte att det är en synd. Han ansåg att det var fel och "smutsigt" att en inte gifte sig med det motsatta könet. När jag väl frågade varför så gömde han sig bakom Guds ord och bibeln.

Det som stör mig otroligt mycket är att en del av våra svenska ortodoxa, katolska och protestantiska präster inom kyrkorna har nerverna att sätta sig högt upp på hästen och säga "Vi som är en del av kyrkan och Guds förmedlare tror inte på homosexualitet". Men ursäkta mig? Vem av er har faktiskt pratat med Gud?

En annan sak som stör mig är även hur dessa kyrkor har kapacitet att påverka vanliga människor som du och jag att tro att något så vackert som kärlek kan vara en synd bara för att det är inte motsatta kön.

Kyrkan påverkar människor så pass att man blir bunden på sätt och vis att leva på ett religiöst vis och tycka si och så om saker och ting. Detta drar vi även med oss när vi skaffar en familj, gifter oss och får barn och måste uppfostra våra barn.

Jag har absolut ingenting emot folk som tror på Gud. Absolut inte.

Men när jag ser alla dessa religiösa fundamentalister som säger att de har uppfostrat sina barn på det viset att de har sagt att ifall barnet är homosexuell så hamnar barnet i helvete, det för mig är verbal barnmisshandel. Det har ingenting med religion eller andlighet att göra. Det är verbal barnmisshandel.

Ni måste allvarligt talat vara helt snea i huvudet om ni tror att helvetet är en dålig plats att vara på ifall alla homosexuella hamnar där. Jag skulle hellre hamna med alla homosexuella i helvetet än att hamna i "himmelen" med alla intoleranta homofober.

Gud är kärlek. Gud straffar inte människor som älskar varandra. Om ni på riktigt tror att Gud kommer straffa en individ för att denna människa är homosexuell är ni inte alls riktiga kristna och ni lär troligen inte ha fasta skruvar i huvudet heller.

Däremot kommer Gud straffa dem som lägger sin tid på att sprida hat och homofobi i syfte till att såra och att vara ohövlig. Ni bör skämmas och tänka om och tänka rätt.

Nataly Wright

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med?
Tack för din röst!
Artikeln kommer att lagras på Nyheter24.se, i en artikeldatabas eller motsvarande.